Ilotulite.org jatkamaan suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä | Ilotulite.org


Ilotulite.org jatkamaan suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä

Ilotulite.org-sivusto on viimein saatu julkisuuteen jatkamaan edeltäjänsä perinnettä suomalaisen ilotuliteharrastajayhteisön kokoontumispaikkana. Vaikka olen tyytyväinen siihen, että voin julkaista tämän tiedon, asiat viimeisen kuukauden aikana olisivat voineet mennä paremminkin ja koen että tilanne vaatii pientä selitystä ja jopa hieman isompaa anteeksipyyntöä suunnaltani.

Sivuston edeltäjän kohtalo oli pitkään avoimena ja vaihtoehtoina ovat olleet pöydällä joko lopettaminen tai isompi muutostyö, joista jälkimmäiseen aikatauluni ei yksinkertaisesti ole taipunut viimeisten vuosien aikana. Koinkin kituuttamisen pitkään lopettamista marginaalisesti parempana vaihtoehtona, kunnes seinä tuli vastaan huonoimpaan mahdolliseen aikaan marraskuussa 2017 törmättyämme vanhan palveluntarjoajamme kanssa ongelmiin. Pidemmittä selityksittä tilanne johti siihen, että sivuston toimintaa ei voinut jatkaa vanhalla alustalla.

Vaihtoehtojen selvittäminen lähti liikkeelle. Koska tietokanta oli edelleen tallessa, sivusto pyöri hetken aikaa yritykseni nimissä olevalla palvelimella ilman virallista osoitetta (muutama salapoliisi tosin löysi sivustolle tavalla tai toisella :smiley:). En kuitenkaan halunnut viestiä tästä laajemalle yleisölle ennen kuin voisin kertoa varmempaa tietoa sivuston kohtalosta. Sellaiseksi muodostui lopulta tuoreen Ilotulite.org-domainin rekisteröinti ja sivuston migraatio uudelle palveluntarjoajalle, jonka palvelinkonfiguraatio saatiin istumaan sivuston vaatimuksiin.

Operaatio vaati aikaa useampia työpäiviä, mutta isoin työ on nyt tehty. Aikapommi-tyyppisestä palvelinkonfiguraatiosta on päästy eroon, uusi palveluntarjoaja vastaa palvelimen ylläpidosta pidemmälle kuin vanha ja ratkaisu on kokonaisuudessaan jopa hieman nykyistä edullisempi. Alkava sesonki näyttää, kuinka jaettu palvelin kestää, mutta tässä vaiheessa voisi kenties sanoa, että valoa näkyy tunnelin päässä?

Sivuston ulkoasua ja sisältöä on muutoksen yhteydessä jonkin verran kevennetty, vanhentunutta sisältöä poistettu ja keskustelualue on nostettu keskiöön. Vaikka suurin osa sivuston ominaisuuksista on testattu toimiviksi, joitakin haasteita saattaa vielä esiintyä. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhojen liitetiedostojen esikatselukuvat, jotka eivät tunnu tällä hetkellä toimivan uudella palvelinkonfiguraatiolla.

Kommentoin vain pari päivää ennen sivuston katoamista, että sivuston on tarkoitus nähdä seuraava sesonki. Näissä sanoissa pysyn, vaikka kommentin ajoitus ei olisi voinut olla huonompi. Olen saanut paljon palautetta sivuston merkityksestä niin harrastajille kuin alan toimijoille ja verkosta katoaminen ei ollut näiden kommenttien vuoksi missään vaiheessa vaihtoehto. Kiitos näistä vuosista ja kärsivällisyydestänne niin jäsenistö kuin kumppanit, Ainoa Oikea Rakettikeiu ja Rakettitukku!

Ylläpidän uutta sivustoa toistaiseksi yksityispohjalla ja -rahoituksella, sillä sivuston pyörittäminen sivubisneksenä yrityksen nimissä ei enää tahdo olla järkevää välillä 60-tuntisten työviikkojen lomassa. Otan edelleen kumppaneilta ja käyttäjiltä ehdotuksia siitä, mihin suuntaan haluaisitte yhteisöä viedä tästä eteenpäin sen varmistamiseksi, että 12-vuotiselle tarinalle saadaan yhtä pitkä jatko! Ilahduttavasti myös alan toimijoilta on tullut viestiä, että talkoissa haluttaisiin olla edelleen mukana. Ollaan yhteydessä!

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
"Iso paha admin"
Viestejä: 1134
Käyttäjien äänet: +349
tallennettu
Sivuja: [1] 2  Kaikki   Siirry ylös
teho
Käyttäjä
Info
4

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1351
Käyttäjien äänet: +425
Ikä: 30
tallennettu
Eihän tässä voi sanoa kuin iso kiitos!
Villetys
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Jokerit & Detroit Red Wings"
Viestejä: 1837
Käyttäjien äänet: +507
Ikä: 29
tallennettu
Isot kiitokset täältäkin ylläpidolle, että hommat taas toimivat. On tämä foorumi vaan niin iso ja tärkeä osa tätä harrastusta.  :smiley:
valtsu4
Käyttäjä Ilotulite hörhö
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 916
Käyttäjien äänet: +133
Ikä: 24
tallennettu
Kiitokset ylläpidolle että jaksoitte painaa duunia viikonloppuna ja käyttää omaa aikaanne tämän sivuston toiminnan varmistamiseksi :)
Mäyräkoira
Käyttäjä Captain of SKY
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Asennetta olla pitää, kuinkas muuten?"
Viestejä: 2375
Käyttäjien äänet: +1013
Ikä: 24
tallennettu
I knew I can trust you, Dad(in).

Kiitos!!
UV 18-19: http://www.ilotulite.org/index.php?topic=19560.0

Jotkut ajavat elämäänsä eteenpäin hiilloksella, vaikka se kuuluu ajaa nasta laudassa, loppuun asti ja TÄYSILLÄ!!!
Imot
Käyttäjä
Info
1

 • Poissa Poissa
Viestejä: 661
Käyttäjien äänet: +95
tallennettu
Isot kiitokset! Todella hienoa! Olisi myös hienoa nähdä foorumi 12-vuoden päästä.
Glyxis
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Uutuusaddikti"
Viestejä: 72
Käyttäjien äänet: +14
Ikä: 27
tallennettu
No nyt on yksi parhaista uutisista tänä vuonna, vaikka loppusuoralla ollaankin :D

Erittäin iso kiitos ylläpidolle, että saatiin kutakuinkin ainoa suomalainen ilotulitefoorumi/yhteisö pidettyä elossa. Ken tietää olisiko ilotulittelu enää minunkaan (tai monen muun) harrastus jos ei täällä vuosittain vuoden lopulla pyörisi ja keskustelisi kanssakiinnostuneiden kanssa ilotulitteista! :)

Tattis. Hyvät Joulut ja ennen kaikkea uudetvuodet ylläpidolle jo näin etukäteen!
« Viimeksi muokattu: 17.12.2017 03:23:47 (Glyxis) »
WeeTos *
Ylläpito
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Oh, behave!"
Viestejä: 1210
Käyttäjien äänet: +574
Ikä: 32
tallennettu
Mukavaa :)
Tapahtumakalenterin perään joskus kovasti kyseltiin kun se hajosi. Oliskohan jostain smf:n kalenteripulikasta toimittamaan moisen virkaa? Ei tartte olla varmaan mikään hifi.
JSi *
Tukija
Info
1

 • Poissa Poissa
Viestejä: 109
Käyttäjien äänet: +22
tallennettu
Hienoa Dadin! Ei varhaiseen teini ikään kasvanutta lasta voi vielä päästää omaan kotiin muuttamaan. Taisitte perustaja-ryhmässä olla lähes saman ikäisiä kun aloititte. JSi on nykyään poissa tulite maailmasta mutta silti hengessä edelleen mukana. Onnea ja Menestystä Edelleen Ilotulite.org !
-JSi-
Apke
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 131
Käyttäjien äänet: +39
Ikä: 23
tallennettu
Iso kiitos! Tämä on varmaan kaikille ilotulittajille se paras uutinen, sekä paras "joululahja" mitä voimme saada!
Juppe
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 214
Käyttäjien äänet: +23
Ikä: 25
tallennettu
Itsekin aloin marraskuussa ihmettelemään oliko se sitten tässä foorumin osalta. Kuitenkin ilokseni löysin muutaman googletuksen jälkeen sivuille. Toissijaisena huomiona huomasin, että sivut eivät toimi https:n kanssa. Onko tarkoituksena, että sivut olisivat joskus https:n päällä?

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 598
Käyttäjien äänet: +212
Ikä: 28
tallennettu
Kyllähän olo oli kuin heikoilla jäillä, kun ei foorumi ollu toiminnassa. Välillä jo tuli semmonen notta ei sitten hörhöillä ollenkaan kerran ei pääse sitä jakamaan muiden ilotulite hörhöjen kanssa. Oma innostus lähti uudelleen ilotulitteisiin vuosi sitten, löytäessäni tänne ja olisi ollut suuri menetys mikäli ei foorumia olisi pystyyn saatu. ISO KIITOS ! 
TSL
Käyttäjä osa-aikahullu :)
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 534
Käyttäjien äänet: +106
tallennettu
Suuri kiitos täältäkin, että on foorumi on taas auki. Kyllä olisi vuodenvaihde paljon laimeampi, jos ei tätä paikkaa olisi.
- tuu pois sielt, lanka palaa jo -
Savua Saimaalla-setti http://www.ilotulite.net/index.php?topic=16952.0
TJ
Käyttäjä
Info
2

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 633
Käyttäjien äänet: +153
Ikä: 29
tallennettu
Iso kiitos ylläpidolle! Ei oma tuliteinnostus olisi näin korkea ellen olisi tätä foorumia aikoinaan löytänyt, olisi ollut sääli jos tämä olisi loppunut. :smiley:

Pystyykö ylläpito muuten lisäämään ilotulite.net osoitteeseen haettaessa ilmoituksen, että foorumi on vaihtanut osoitetta ilotulite.orgiin? Monet jäsenet voisivat löytää tämän helpommin.
Saksiniekka
Käyttäjä Crackling!
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1345
Käyttäjien äänet: +472
Ikä: 25
tallennettu
Kuten monet jo sanoivat niin harrastuksen jakaminen täällä muiden kanssa on äärimmäisen tärkeä osa tätä harrastusta. En ikinä pystyisi ylläpitämään yhtä kovaa kiinnostusta päällä ilman tätä foorumia. Monta legendaarista käyttäjää on kadonnut vuosien varrella, mutta onneksi löytyy vielä niitäkin käyttäjiä jotka ovat foorumin perustamisesta asti vielä tänäkin päivänä täällä keskustelemassa, iso hatunnosto ja riispektit näille ns. allstars-käyttäjille. Itse olen ollut täällä vuodesta 2008, joten ens kesänä tulee 10v juhlavuosi täyteen. Tällä hetkellä olen ollut kirjautuneena yhteensä huikeat 144 päivää, 21 tuntia ja 39 minuuttia, joka myös kertoo siitä kuinka tärkeä tämä foorumi on ollut minulle (ja tulee jatkossakin olemaan). Tiedän, pitäisi ehkä aktiivisemmin osallistua keskusteluihin eikä vain lueskella toisten viestejä, joten parantamisen varaa löytyy. Toivon todellakin että kiinnostukseni tätä harrastusta kohtaan ei ikinä tule hyytymään vaikka ikää tulee koko ajan lisää, vaan jaksan myös jatkossakin nauttia tästä foorumista.

Äärimmäisen iso kiitos ylläpidolle kuluneista ja tulevista vuosista!
Fireworks - The Best Way to Burn Money
Sivuja: [1] 2  Kaikki   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...