Ilotulitus hääjuhlaan? | Ilotulite.org


Ilotulitus hääjuhlaan?

Sivuja: [1] 2 3   Siirry alas
juhlija
Käyttäjä
Info
0
Ilotulitus hääjuhlaan? « : 23.12.2007 11:14:57 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 8
Käyttäjien äänet: 0
tallennettu
Terve,

Pikaisen selailun perusteella en löytänyt sopivaa topicia joten kysyn suoraan. Hääjuhlaan tarvittaisiin kohtalaisen ripeästi asiallinen ilotulitus. Täältä löytyy varmaan harrastajia ja asiantuntijoita jotka osaavat neuvoa minkälaisia tuotteita tai ratkaisuja kannattaa hommata. Eli tammikuussa häät ja illalla ilotulitus. Muistan nähneeni Ilotulitus Oy:n mainoksen joskus jossa hääilotulitus (käsittääkseni siis tuotepaketti) maksoi 600e. Kannattaako valita suosiolla tuommonen valmis kokonaisuus, vai kannattaako koota se itse jostain irtotuotteista?

Kaiken lisäksi tuo 600 e on ehkä reilun puoleinen summa. Saakohan 200-300 eurolla mitään järkevää aikaan? Vaikea sanoa tuosta rahasummasta kun ei ole alan harrastaja. Jos ei tuolla saa kunnon ilotulitusta, niin kai se on enemmän investoitava. Ilotulituksen ei tarvitse olla tajunnan räjäyttävä, mutta kuitenkin semmoinen että kehtaa vieraille näyttää. Semmoinen käsitys minulla on, että nykyään pelattaisiin pitkälti noilla padoilla, pitääkö tämä paikkansa? Kaikenlaiset vinkit yrityksistä ja tuotteista otetaan mielellään vastaan. Hyvä kysyä silläkin, että luulisin näitä asioita kysyttävän siinä vaiheessa kun hakee ilotulitukselle lupaa.

Kiitokset jo etukäteen neuvoista ja vinkeistä.
Efektimies
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #1 : 23.12.2007 11:24:14 »

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 897
Käyttäjien äänet: +31
Ikä: 29
tallennettu
Jos et itse ole tulitteiden kanssa värkännyt, niin paras vaihtoehto olisi tietysti sellainen valmis paketti, jossa tulitteet tuodaan paikalle ampumavalmiiksi, ja tulituksen saa yhdellä sytytyksellä käyntiin. En ole varma saako tällaisia paketteja Ilotulitus Oy:lta..

Jospa tiedustelisit tarjousta hääjuhlaan sopivasta tulitesetistä ja kopioisit listan niistä tuotteista tähän, niin täällä kyllä osataan suositella mahdollisesti parempia/sopivampia tulitteita vaihtoehdoiksi siihen settiin. :)
Jussi Kaskinen, Ruotuväki 13/2008:
"Araya tivasi keikan puolivälissä katsojilta, haluavatko he kuolla. Kun yleisö vastasi kysymykseen yhteen ääneen myöntävästi, ei liikuttumista voinut estää." (Slayer @ Tuska 08)
$am$ung
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #2 : 23.12.2007 11:26:47 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 140
Käyttäjien äänet: +9
tallennettu
Itse en ole mikään ammattilainen tai pyromaatikko, mutta tuolla rakettitukun sivuilla näkyisi olevan myynnissä tollasia valmiita ilotulituksia jotka koostuvat vain Rakettitukun myymistä padoista.

200€ ilotulitus, kesto n. 2,5min

300€ ilotulitus, kesto n. 3,5min

www.rakettitukku.fi  <--- tuolta löytyy näiden ilotulitusten videot
Vuodenvaihde
juhlija
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #3 : 23.12.2007 11:53:47 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 8
Käyttäjien äänet: 0
tallennettu
Kiitokset nopeista vastauksista, täällähän oli ahkeria kirjoittajia!

Joo, tuollainen valmis paketti olisi kätevin. Tai sitten ratkaisu joka koostuu kohtalaisen isoista elementeistä. Sinänsä tulitteita osataan kyllä käsitellä ja niille voidaan rakentaa kunnon alustat. Täytyy katsoa noita Rakettitukun videoita kun ehtii, vaikuttaisi ensisilmäyksellä ihan sopivilta.
APK
Vieras
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #4 : 23.12.2007 12:46:29 »

Viestejä:
Käyttäjien äänet:
tallennettu
Useimmat yritykset tarjoavat ns. avaimet käteen-palvelua, jolloin hintaan sisältää myös ammattitaitoinen ampuja. Tuotteet ovat kaupassa myytäviä tuotteita suurempia ja näyttävämpiä, joten jos budjettisi sallii vähintään sen 600€, niin ota ehdottomasti yhteyttä alan yritykseen. www.ilotulitus.fi löytyy ainaskin aika paljon tietoa.
Otto *
Ylläpito
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #5 : 23.12.2007 12:52:56 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1505
Käyttäjien äänet: +106
tallennettu
Itse en ole mikään ammattilainen tai pyromaatikko, mutta tuolla rakettitukun sivuilla näkyisi olevan myynnissä tollasia valmiita ilotulituksia jotka koostuvat vain Rakettitukun myymistä padoista.

200€ ilotulitus, kesto n. 2,5min

300€ ilotulitus, kesto n. 3,5min

www.rakettitukku.fi  <--- tuolta löytyy näiden ilotulitusten videot
Näitä ei todellakaan kannata ostaa, täysin ylihintaisia ja hinta/laatusuhteeltaan erittäin huonoja.

juhlija: Itse ostaisin valmiin häätulituksen Tähtiraketilta tai Ilotulitus Oy:lta. Hinnastahan voi aina sopia, mutta noin 500 eur ja 4-6min on aika unelmasetti. Kun tilataan vielä ampumaan niin ei itse tarvitse lonkkaa letkauttaa, voi vaan katsella valmista ilotulitusta jonka ammattilaiset ampuvat :)

edit: Tämä unohtui: http://pyrostar.fi/page_1192455469921.html
« Viimeksi muokattu: 23.12.2007 13:12:06 (Otto) »
juhlija
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #6 : 23.12.2007 13:01:07 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 8
Käyttäjien äänet: 0
tallennettu
Katsoin nuo Rakettitukun videot, anakin pituus n. 3,5 minuuttia on ihan riittävä. Emäntä kaipaili sellaisia kirkkaita/hopeanvärisiä "tulisuihkuja" ja ja samantapaisia raketteja. Pauke ei ole tärkein vaan näyttävät kuviot ja värit. Näitä varmaankin saa ammattilaisten ampumana, kuten tuossa APK jo mainitsikin. Tässä kuitenkin Rakettitukun paketit:

200 e ilotulitus, kesto 2,5 min

2 kpl Tuli ja leimaus
2 kpl Bermudan kolmio
3 kpl K-18
2 kpl Rumputuli
2 pkt sytytyspuikot
3 kpl suojalasit

300 e ilotulitus, kesto 3,5 min

3 kpl Viaporin pommitus
2 kpl Tuli ja leimaus
2 kpl Bermudan kolmio
2 kpl Punakone
4 kpl K-18
2 kpl Rumputuli
2 pkt sytytyspuikot
3 kpl suojalasit

Vaikuttaisi siltä, että nuo pitää kuitenkin erikseen käsin sytyttää jokainen yksilö? Muistelen nähneeni sellaisia valmiita "konttejakin", vai ovatkohan ne sitten ammattilaisten vehkeitä.

Täytyypä kysyä tarjous nyt sitten Tähtiraketilta ja Ilotulitus Oy:ltä varmuuden vuoksi. Minkähänlainen toimitusaika tällaisilla paketeilla tai näytöksillä on? Vuodenvaihde lienee kuitenkin vilkasta aikaa ja varastot voivat käydä vähiin, vai kuinka?
juhlija
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #7 : 23.12.2007 13:44:40 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 8
Käyttäjien äänet: 0
tallennettu
Tarjouspyyntö lähetetty neljälle firmalle ammattilaisnäytöksestä ja suosituksesta kuluttajatuotteilla ammuttavaksi setiksi.
Kejju
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #8 : 25.12.2007 15:20:12 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 54
Käyttäjien äänet: +15
tallennettu
Pakko eka mainostaa :) : Keiultakin saa ammattitulituksia, joissa ammutaan ammattilaistavaraa (ei keppiraketteja tms).

Sitten ihan mainostamatta: Jos meinaat kuluttajatuotteilla tehdä tulituksen, niin sen saa ampua 18-vuotias henkilö, kunhan luvat on paloviranomaisilta hankittu. Luvat kannattaa hankkia mahdollisimman pian, jos tammikuussa jo häät. Itse olen joskus ammuskellut veljen kanssa tammikuussa kuluttajatavaraa, ja lupaehtoihin kuului mm. vaahtosammuttimia ja ilmoitus hätäkeskukseen ennen ja jälkeen tulituksen. Sitten vain ammuttiin. Omissa tulituksissa saa ampua vain kuluttajatuotteita. Niitä ei saa sarjoittaa eikä mitenkään viritellä. Et siis saa yhdellä sytytyksellä tulitusta omalla porukalla. Sytytyspuikot ja ennalta suunniteltu sytytysjärjestys auttavat asiaa. Padoilla, jättiroomalaisilla, suihkuilla ja hyvillä rakettipakkauksilla saa varmasti hyvän tulituksen. Lopuksi muutama jättiraketti.

Ammattilaisilta tilatussa tulituksessa saat "avaimet käteen". Ammattilaiset saavat ampua yleiseen kauppaan hyväksymättömiä tulitteita, ja ammattilaiset saavat sarjoittaa tuotteita. Tuotteissa on esim 1000g patoja (kuluttajilla 200g) ja vaikka 300-6000g tähtipommeja (kuluttajilla 200g raketteja). Kuviot ja värit voi ammattilainen valita millaisiksi toivotaan. Efektejä on valtavasti. Tilaamalla tulituksen sinun ei tarvitse myöskään hankkia lupia (jota ammattilaistavaralla pyydetään poliisilta).

Kannattaa siis miettiä mitä haluaa. Ominpäin toimien saa ammuttua kuinka pienen tulituksen haluaa (vaikka 3 kissanpierua ;D ), ammattilaisilta pitää tilata jo isompi tulitus, koska ampuja tarvitsee myös palkkansa. Jossain vaiheessa ammattilainen tulee kuitenkin halvemmaksi (jos ampuu pieniä ammattilaistuotteita paljon), koska hän saa suurimpien kuluttajarakettien tilalta vastaavia tähtipommeja halvemmalla. Vähän sama kuin kännykkäliittymissä: ilman kuukausimaksua kalliit puheluhinnat, suuremmalla kuukausimaksulla halvemmat puheluhinnat. Kannattaa kysellä tarjouksia, kun en tiedä, miten hinta muodostuu. Mieti sitten hintaa ja vaatimustasoa ja valitse.

Mutta hieno homma että ilotulitus tulee häihin :) Itelle tulee myös!
En ole Keiu itse vaan joskus töissä pikku apukeiuna.
nofear
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #9 : 26.12.2007 20:57:23 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 13
Käyttäjien äänet: +1
tallennettu
Terve!

Tuolta liekkitiimin sivuilta löytyy pelkillä kuluttaja tuotteilla toteutettu tulitus
www.liekkitiimi.com  videot osio ja sieltä katsastusten yö  eli kannattaa kurkata ja ottaa vaikka yhteyttä. ;)
ViKiNGi
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #10 : 27.12.2007 20:54:28 »

 • WWW
 • Poissa Poissa
Viestejä: 14
Käyttäjien äänet: 0
tallennettu
Poistoon tää viesti
« Viimeksi muokattu: 28.12.2007 17:46:51 (ViKiNGi) »
ViKiNGi
SkyStar - Kokemäki
Dadin *
Ylläpitäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #11 : 27.12.2007 23:09:58 »

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
"Iso paha admin"
Viestejä: 1133
Käyttäjien äänet: +349
tallennettu
Iltaa juhlija, ja tervetuloa foorumille!

Nimimerkki Kejju aika hyvin kirjoittelikin mahdollisista vaihtoehdoista. Ammattilaiselta tilattu tulitus on luonnollisesti huolettomin ja näyttävin vaihtoehto tilaajalle, vaikka vaatiikin vähän suurempaa sijoittamista. Mikäli tulitusta lähtee itse rakentamaan, saatta kokonaisuuden ampuminen olla varsinkin ensikertalaiselle vähän hankalaa. Luonnollisesti myös ammattitulitteiden näyttävyys on eri luokkaa kuin kuluttajatuotteiden. Listaa alan ammattilaisista pyritään kokoamaan tuolle sivulle: http://www.ilotulite.net/ilotulitukset/

Kerrohan myös mihin päädyit ja käytännön kokemukset sitten häiden jälkeen niin muutkin tietävät jatkossa paremmin ;) Hieno juttu tosiaan että olette päättäneet juhlistaa häitä ilotulituksella!
huligan
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #12 : 27.12.2007 23:53:44 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1237
Käyttäjien äänet: +295
Ikä: 45
tallennettu
Mikäli ammattilaistulituksen otat,niin suosittelen kysymään oisko mahdollista saada siihen isoja sydämen muotoisia kuvioita..niistä se vaimo sinut muistaa! :)

ja minuakin kiinnostaisi tietää menikö kaikki nappiin tulituksen osalta.

Erittäin paljon onnea tulevalle avioparille
Toivottaa kaikille ilotulite.net:in käyttäjille erittäin hyvää uutta vuotta 2020!
halen
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #13 : 28.12.2007 09:15:49 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Pyrotechnician @Suomen Ilotulitus Oy"
Viestejä: 93
Käyttäjien äänet: +14
tallennettu
Mikäli ammattilaistulituksen otat,niin suosittelen kysymään oisko mahdollista saada siihen isoja sydämen muotoisia kuvioita..niistä se vaimo sinut muistaa! :)

ja minuakin kiinnostaisi tietää menikö kaikki nappiin tulituksen osalta.

Erittäin paljon onnea tulevalle avioparille

ainakin tähtiraketilta saa sydänkuvioita tulituksiin.
Look up to the stars
There goes a rocket, bright red
Flower glittering gold
juhlija
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitus hääjuhlaan? « Vastaus #14 : 28.12.2007 11:10:04 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 8
Käyttäjien äänet: 0
tallennettu
Kiitokset vinkeistä, pistin tarjouspyynnön neuvojen perusteella vielä muutamalle firmalle. Ei tämä nyt ole mikään elämää suurempi näytös, mutta tarjousten perusteella on helpompi tehdä lopulliset ratkaisut.
Sivuja: [1] 2 3   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...