Ilotulitteiden kilohinta | Ilotulite.org


Ilotulitteiden kilohinta

Sivuja: 1 2 [3] 4   Siirry alas
Nine-C
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #30 : 14.01.2019 16:38:38 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ride the lightning"
Viestejä: 329
Käyttäjien äänet: +181
Ikä: 33
tallennettu
Kyllähän sitä itsekin tulee vertailuja tehtyä, mutta varsinkin patojen näyttävyys riippuu monesta muustakin asiasta kuin nettopyromassasta. Tuotteen onnistunut tahditus, itseä miellyttävät efektit ja pyromassanmäärä per putki sekä putkikoko vaikuttaa aina ostopäätöksen syntymiseen.
Itse toivoisin että yleinen hintataso tuotteissa lähestyisi euroopan hintatasoa, eikä hinnat olisi aina kaksinkertaisia suomessa..
Myyntihän jää helposti vähäiseksi kun hinnat on yläkanttiin, eikä edes hyvä tuote saavuta riittävää myyntiä ja jos hinnoittelu on aleluokkaa myydään hetkessä kaikki pois!
Sopivan hinnan tuotteelle löytäminen vaatii työtä myyjältään ja siihen kannattaisi hieman enemmän panostaa täällä meilläkin!
Toivottavasti ilotulitteiden "kilohinta" hieman laskisi tulevaisuudessa, eikä nousisi jatkuvasti!
Hinnat kohdilleen ja harrastajille hieman sesonkien ulkopuolellekin monipuolista tarjontaa jatkossa kiitos! :wink:
Todella asiallisesti sanottu ja todettu nämä asiat. Itseä harmittaa myös jokavuotisten hintojen nostaminen. Varsinkin myös se että tuote kokeiluilla ja arvosteluilla tosi moni tuote nostettu hinnassa kun on kehuttu hyväksi. Esim the wall ollut 85€ ja viime kevään jälkeen jo 100€. Svean tuotteet myös noussut paljon ja niin on monet muutkin. Tämä on lievä ongelma jo kun niin veitsen terän päällä mennään hinnottelun suhteen jo monen tuotteen kanssa. Se tekee sen ongelman että sellaisia tuotteita ei voi kun 1 enää ostaa ja välillä jää pakostakin hankkimatta. Monet aletuotteet ovatkin jo ennestään niin korkealla hinnalla että ne ovat helppoja laittaa alemyyntiin kun ovat silloin oikean hintaisia. Itse en ymmärrä tilannetta tiettyjen tuotteiden saatavuuteen/hinnoitteluun koska ne tuotteet jotka myy niin niitä ei ole koskaan riittävästi myynnissä, puhumattakaan siitä että lievällä hinnan laskulla näitä ostettaisiin puolet enemmän mikä suosii jokaista myyjää.. Moni ilotuliteharrastaja ei myöskään pysty joka vuos tonnia tai kahtatonnia laittamaan näihin koska moni on sen tehnyt ja kokevat saanensa liian vähän menneeseen rahaan..Tämä johtaa siihen sitten että ostaa vähemmän. Itse ostin viime vuonna ekan kerran ilotulitteita 2373€ edestä - vuos ennen sitä oli 335€. Tavoite on pysyä tänä vuonna 1000 paikkeilla mutta vaikeelta se kyllä tuntuu koska koin myös itse nyt uutenavuonna että puolet meni liikaa rahaa siihen laatuun mitä kuluttajatuotteet ovat..Tarkoitan tällä että moni 40-50€ pata tarjoaa saman kun monet 80-100€. Mulla oli 6 noin satasen pataa niin liian moni kilonen on enemmän tai vähemmän toisiaan toistavia että ei mitään järkeä olla useampi sellainen ellei tuplaa. Jos kilonen pata sisältää vain 25mm putkia niin sellasen saa jo 15-50€ hintaan koska monet kiloset ovat kuin pikkupatoja vaan pidemmällä kestolla. Sellaset padat joissa on useampi eri putkikoko tuo paljon jännitystä ja monipuolisuutta ja enemmän näyttävyyttä ja sellaisia patoja on aivan liian vähän - 100€/ kiloset padat pitäis pystyä tarjoamaan enemmän että erottuvat halvemmista..Toki makuasioita myös mistä kukin tykkää ja omilla valinnoilla voi tehdä muutosta omaan mieleen. Uusia patoja 35-70€ hintaan olisi hyvä tulevaan sesonkiin esim. black widow jatkaja - svea valhall tyylinen vaihtelevilla putkikokoilla ja mataharin isoveli. Hinnoitteluun suhteen olisi hyvä istua alas asiaa pohtimaan koska siihen on parantamisen varaa.
« Viimeksi muokattu: 14.01.2019 19:30:10 (Nine-C) »
Nobololol
Käyttäjä Ilotulitteet :3 <3
Info
0
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #31 : 14.01.2019 21:24:00 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Rock 'N' Roll"
Viestejä: 1540
Käyttäjien äänet: +506
Ikä: 25
tallennettu
Itsekin toivoisin että jatkuva hintojen nousu lakkaisi ja jopa yleinen hintataso hieman laskisi.

Mutta, monet peruskuluttajat taitavat ostaa vain sen yhden isomman padan ja sitten lisäksi jotain pienempää, en usko että hintojen puolittaminenkaan saisi kyseisiä henkilöitä ostamaan useita isoja patoja. He lähtevät ostamaan tuotetta ja ostavat sen sitten sillä hinnalla millä saavat, eri asia kuin harrastajat, joilla yleensä on joku budjetti mietittynä ja yleensä mennään sen ylikin. Toki harrastajat ostaisivat määrällisesti enemmän, mutta lopputuloksessa se ei varmaan riittäisi nostamaan tuloja nykyistä suuremmiksi.
Nine-C
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #32 : 14.01.2019 21:36:51 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ride the lightning"
Viestejä: 329
Käyttäjien äänet: +181
Ikä: 33
tallennettu
Olet oikeassa miten tilanne on tällä hetkellä. Mutta jos hinta esim padalle on 40 mutta saisit kaks 65€ niin normi tiskillä oleva ostaja tarttuu siihen varmasti. Hintojen puolittamiseen ei pysty kukaan muu kun honkkari viimesellä myyntipäivällä, näköjään kannatti koska tappiolla kukaan ei myy.. Siitä ei kuitenkaan ole kyse vaan ne 5-10€ nousut joka vuos on 10 vuodes 50-100€ enemmän tällä tahdilla.  :shocked:
« Viimeksi muokattu: 15.01.2019 13:00:24 (Nine-C) »
BadChoice
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #33 : 14.01.2019 22:28:55 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 185
Käyttäjien äänet: +64
Ikä: 31
tallennettu
Kyllä ne hinnat tullee vielä hieman nousemaan ja ymmärrän täysin. Ostohinnat ovat kasvaneet ja minusta hinnat ovat edelleen "liian pienet" jotta toiminta olisi aidosti kestävää ja kannattavaa. Kenenkään ei ole järkevää tavoitella vain tyyliin parin prosentin voittoa vuositasolla.

Olen myös eri mieltä siitä, ettei tuotteen hintaa voisi nostaa reilustikin silloin kun tiedetään tuotteen myyvän loppuun kuitenkin. Esimerkiksi The Wall. Oikea hintataso on juuri se, minkä asiakkaat ovat tuotteesta valmiit maksamaan. Ei kenenkään pidä pyörittää toimintaa vain harrastajien iloksi.

Usein kuulee myös tuskailua kuinka hinnat ovat nousseet esimerkiksi kymmenen vuoden takaiseen. Samalla unohdetaan lahjakkaasti se, että Kiinassakin on nykyään ihmisoikeudet. Minä maksan mielelläni ekstraa jos tuotteet pystytään valmistamaan asianmukaisesti.

Tiedän, että sohaisen taas ampiaispesään, mutta olen rehellisesti ihan ymmärtäväinen ja jopa tyytyväinen hintojen noususta, vaikka se kuinka kivaa olisikin ostaa viisi kiloista nykyisen neljän hinnalla.
Nine-C
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #34 : 14.01.2019 22:51:00 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ride the lightning"
Viestejä: 329
Käyttäjien äänet: +181
Ikä: 33
tallennettu
Mä en nyt sano tätä millään pahalla ketään kohtaan.  :smiley: mutta nyt alatte kuullostaa molemmat enemmän myyjiltä kun asiakkailta.  :shocked: pysytään nyt ihan tässä päivässä koska menneet on menneet..Miettikää nyt ihan oikeesti pikkasen enemmän, se ei ole koskaan eikä tule ikinä olemaan asiakkaan ongelma kuinka asianmukaisesti tuotteita valmistetaan, ostaja ei liity mitenkään siihen! Se on muutenkin niin pitkä matka mistä se tuote kulkee kun joku on sen valmistanu, sit se menee johonkin säilöön sit se kuljetetaan johonkin mistä se laitetaan konttiin kuljetukseen sitten se haetaan ja viedään varastoon sitten se kuljetetaan johonkin taas eli on niin monta paikkaa ja niin monen käsissä ennenkun se tuote on tiskillä/ostajalla ettei ole mikään ihme jos joku näistä sadoista tuhansista ei toimi kun pitää..Ette voi väittää että myyjä ei sais enempää myymällä enemmän sellaseen hintaan milloin tavaraa menee enemmän. Ja se on nimenomaan myyjän homma sekin myydä asiakkaille sellaseen hintaan millon myyjä saa enemmän jos mäkin nyt tohon mukaan lähden..Ne nousevat kustannukset joka vuos on todella vähän jos keiun omat 3 tuotetta nostetaan yhteensä 15€. Se on sitä voiton hakemista tuotteilla jotka myy eikä mitään muuta. Kuluja voi kehittymällä ja järjestemällä/paremmalla hinnoittelulla hoitaa paljon tehokkaammin kun lätkäsemällä lisää hintaa ja mennä ajattelutavalla "kyllä ne kuitenkin ostaa"
« Viimeksi muokattu: 16.01.2019 00:40:30 (Nine-C) »
BadChoice
Käyttäjä
Info
3
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #35 : 15.01.2019 13:20:53 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 185
Käyttäjien äänet: +64
Ikä: 31
tallennettu
Kysyntä määrittää hinnan yhdessä kustannusten kanssa. Se on yksi markkinatalouden pääaiheista. Ei se niin voi mennä, että joka vuosi mietitään puoli vuotta, että onkohan meillä varaa vetää tuokin sesonki läpi. Lisäksi osakeyhtiön tehtävä on tuottaa omistajilleen voittoa. Se on lakiin kirjoitettu. Se taas on yrityksen tehtävä selvittää mikä on se paras keino tuottaa positiivista tulosta.

Ja totta helvetissä ostajan tulee miettiä myös sitä miten ne tuotteet valmistetaan. Kiinan parantuneet ihmisoikeudet on parasta mitä maailmalle on aikoihin tapahtunut. Siitä ei kerrassaan voi löytää mitään negatiivista tai sitten on syytä katsoa peiliin ja miettiä olenko minä ihmisenä hyvä.
Nine-C
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #36 : 15.01.2019 15:49:17 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ride the lightning"
Viestejä: 329
Käyttäjien äänet: +181
Ikä: 33
tallennettu
Se on hyvä että kiinassa on asiat paremmin. Ymmärrän kyllä mitä tarkotat ja ajat takaa.
Mitä en ymmärrä on esim aamukasa 2016 50€ ja 2018 58€. Tuote on sama eikä sen valmistus ole laadultaan muuttunut mihinkään tai paremmaksi.
Eli 100 budjetilla sait 2 ja nyt sama asia 116€ joka tekee sen että budjettiin mahtuu enään kun 1. Jää hintapommi ja 1€ pois tai jää 2pkt leijonalaukaus ja 1 äkäinen anoppi pata saamatta.
2000€ budjettiin tää tekee jo 320€ mikä on todella paljon ja enemmän kun jonkun koko uudenvuoden budjetti vi**u
« Viimeksi muokattu: 15.01.2019 21:00:40 (Nine-C) »
rontti
Käyttäjä Why is the rum gone? -Cause i drank it all
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #37 : 15.01.2019 16:16:22 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 482
Käyttäjien äänet: +593
Ikä: 32
tallennettu
Onkohan termi palkankorotus sulle tuttu sana? Tai materiaalien kustannusten nousu? Noita muuttujia on aika paljon tulitteen matkalla suomeen. Ei asiat ole ihan niin yksinkertaisia aina. Kannattaa ottaa ne tulittajan suojalasit pois silmiltä ja hieman katsoa asioita toisin silmin
Nine-C
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #38 : 15.01.2019 17:45:30 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ride the lightning"
Viestejä: 329
Käyttäjien äänet: +181
Ikä: 33
tallennettu
Kun kilohinta ilotulitteissa nousee niin se ei ole asiakkaille hyvä asia. Eikä se peiliin kattominen tai lasien pois ottaminen muuta mitään ilotulitteiden hinnan nousuun. Toivottavasti asiakkaat pysyy. Moni jää junastakin pois jos maksaa liikaa.
Täällä foorumilla joku kerran sanoi että tää on ihan hyvä jos on koko ajan samaa mieltä muitten kanssa.  :cheesy:
rontti
Käyttäjä Why is the rum gone? -Cause i drank it all
Info
0
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #39 : 15.01.2019 18:07:48 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 482
Käyttäjien äänet: +593
Ikä: 32
tallennettu
Senkin voi vielä lisätä, että kait rakettikauppa esim. voi suosittujen tuotteiden hintaa nostaa, koska kyseiset tuotteet myydään kuitenkin loppuun 10 minuutissa. Jos niitä taas sitten jää, niin voidaan iskeä 10 euron alelappu ja jengi kiimoissaan tilaa. Kysynnän ja tarjonnan laki on se mikä määrää.
Tene
Käyttäjä
Info
1
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #40 : 15.01.2019 18:33:56 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 495
Käyttäjien äänet: +286
Ikä: 40
tallennettu
Senkin voi vielä lisätä, että kait rakettikauppa esim. voi suosittujen tuotteiden hintaa nostaa, koska kyseiset tuotteet myydään kuitenkin loppuun 10 minuutissa. Jos niitä taas sitten jää, niin voidaan iskeä 10 euron alelappu ja jengi kiimoissaan tilaa. Kysynnän ja tarjonnan laki on se mikä määrää.

No voihan se rakettikauppa toki hintoja nostaa,mut miksi tilaisin esim. super heron sieltä 95e ku saan sen tiskiltä 78e???? Eli kyllä ne joutuu kilpaileen asiakkaista kuten muutki.Ja tuon olen huomannu et joillekki riittää tosiaan pienikin ale niin ruvetaan hullun kiimasa tilaamaan. :smiley: Tai toinen asia et tulee uusi tuote jota on vain muutama kappale,niin äkkiä pitää tilata että kerkiää saada,miettimättä pätkääkään oliko sen arvoinen.Näin taisi käydä tuossa magnum 222 padan kanssa ennen sesonkia....ei vaan ole hintansa väärti ja niin taisi arvosteluissaki olla.
Nine-C
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #41 : 15.01.2019 18:40:35 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ride the lightning"
Viestejä: 329
Käyttäjien äänet: +181
Ikä: 33
tallennettu
Aivan.. Miks myydä esim 25 tuotetta 10 minuutis ja sit täällä ollaan tyytyväisiä että kyllä kauppa käy ja plaa plaa.. Mitä mä tavoittelisin on jotain ihan muuta kun että jos on esim 25 tuotetta ja 200 asiakasta.. Tuotteita pitää olla enemmän ja asiakkaita tulee kyllä lisää sitten kun se hinta siitä laskee ja tälleen sinä ja minä ja kaikki muut saadaan niitä tuotteita halvemmalla ja myyjä enemmän rahaa..
« Viimeksi muokattu: 15.01.2019 20:18:56 (Nine-C) »
Nobololol
Käyttäjä Ilotulitteet :3 <3
Info
0
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #42 : 15.01.2019 19:52:04 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Rock 'N' Roll"
Viestejä: 1540
Käyttäjien äänet: +506
Ikä: 25
tallennettu
Aika moni vaan taitaa oikeasti ostaa sitä tuotetta, eikä rahasummalla. Kaverikin mietti uutena vuotena ostaisiko 58€ padan, vai 35€ padan, ei hänellä ollut vaihtoehtona kahta halvempaa. Nykyisellään esim. Rakettikaupalla/Keiulla on jo halvempi hintataso kuin Tukulla, silti veikkaan että normikuluttajat ostavat enemmän Rakettitukusta.

Tuotteiden määrästä olen samaa mieltä että pitäisi yrittää saada tarpeeksi, mutta onko se parempi että jotain tuotetta saadaan pieni erä vai että kukaan ei saa? Omasta mielestäni nuo pienetkin erät ovat hyvä asia, toki ehkä joku ostorajoitus voisi olla kohdallaan.

Toki sitten nuo tuollaiset tarjoukset 2 kappaletta X hinnalla mistä ylempänä mainitsit on eri asia ja varmasti myy tiskillä monille. Yleensä tuollaisissa taitaa vaan se lähtöhinta yksittäiselle tuotteelle olla hieman yläkanttiin ja yhteishinta lähempänä sitä mitä siitä kannattaa maksaa.
Nine-C
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #43 : 15.01.2019 20:40:15 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ride the lightning"
Viestejä: 329
Käyttäjien äänet: +181
Ikä: 33
tallennettu
Mäkin ymmärrän että ala on välillä vaikeeta eikä liian suuriin muutoksiin ole mikää tarve mutta parantaa voi aina. Toinen varasto esim. oulun kohilla olisi varmaan hyvä. Sillä pystys säästämään kuljetuksissa paljon varsinkin sesonkiaikaan ja nettikaupan toimitukset helpottuisi varmasti myös kun ei tarvitsis riihimäeltä joka kuljetus lähtä jos se niin toimii. Useampi myyntipisteen avaaminen pitäs myös parantua ainakin pohjoisessa. Satama löytyy myös oulustakin jos siitä olisi hyötyä.. Olisi loistavaa jos tuotteita saataisiin sellanen määrä että niitä riittää siihen mikä on tän hetken kysyntä. Kauppa on varmasti perillä mikä myy eniten ja vois valikoimasta helposti poistaa ne pari vähinten myyviä. Minäkin olen vain hyvän asian takia sanonut mitä olen niinkuin te muut ja tarkotus että asiakkaalla sekä myyjälläkin olisi vieläkin paremmin.
Skyforger
Käyttäjä
Info
3
Vs: Ilotulitteiden kilohinta « Vastaus #44 : 15.01.2019 20:53:03 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Forging The Sky"
Viestejä: 1275
Käyttäjien äänet: +967
Ikä: 44
tallennettu
Ongelma on erittäin lyhyt sesonki ja tuotteiden varastoarvo, yhdenkään maahantuojan ei kannata ottaa liian suuria eriä, vaan pitää eräkoot edes jossain linjassa suhteessa menekkiin. Muuten myydään yhtä ja samaa tuotevalikoimaa vuosikausia.
Jos yrityksen pääoma on kiinni varastossa ei liikkumavaraa juurikaan ole mihinkään suuntaan, sitten jos käy vielä huono tuuri ja tuotteen laatu ei vastaakaan tilattua ja käsissä on erä joka ei mene kaupaksi on yritys nopeasti taloudellisissa vaikeuksissa. Hajautettu riskien hallinta on yrityksen etujen mukaista.
Harrastajankin kannattaa laskea kaikkien hankintojensa keskihintaa, eikä tuijottaa vain yhden tuotteen hintaa/kilohintaa. Jotain saa halvemmalla jotain ei, tarjouksiakin on aika ajoin ym.
Seuraavassa esimerkki asiasta:
Karjala Takaisin pyromassa 376,8/pata(arvosteluista otettu) hinta nyt 50€/2kpl eli 50€/0,7536kg=66,35e/kg.
Betonipatteri pyromassa 486g hinta 45€, kilohinta 45€:0,486kg=92,60€/kg
Keskimääräinen kilohinta 92,60€+66,35€:2tuotteelle=81,48€/kg
Marrasmarkkinoiden 25% alennus uutuustuotteista on myös hieno käden ojennus harrastajien suuntaan ja muillakin toimijoilla alkaa olla näitä harrastajaryhmälle suunnattuja ennakkokampanjoita.(kannattaa hyödyntää jos kilohintaa miettii.)
Mutta kaikki harrastukset maksaa aina ja ei halpa kilohinta paljoa lohduta jos tuote on surkea eikä vastaa odotuksia laisinkaan.
Edelleenkin kuitenkin toivoisin, että lähestyisimme keskimääräistä euroopan hintatasoa edes jossain määrin mutta suomi on niin pieni markkina-alueena joten mitään paljousalennuksia tuskin maahantuojatkaan saavat.
Sivuja: 1 2 [3] 4   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...