Kansalaisaloite - Ilotulitteiden käyttö vain ammattilaisille | Ilotulite.org


Kansalaisaloite - Ilotulitteiden käyttö vain ammattilaisille

Joku on tehnyt kansalaisaloitteen "Ilotulitteiden käyttö vain ammattilaisille"

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2736

Tällä hetkellä  4 352 kannatusilmoitusta.

Pitäisikö meidän tehdä oma missä vaaditaan nykyisten rajoitteiden purkua  :cheesy:
pahaa pelkään että se ei saisi niin suurta suosiota foorumin ulkopuolelta...
one
Käyttäjä
Info
1

 • Poissa Poissa
Viestejä: 374
Käyttäjien äänet: +188
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 ... 5   Siirry ylös
HenriP
Käyttäjä Rip Ilmapommit ??-2014
Info
2

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 733
Käyttäjien äänet: +199
Ikä: 28
tallennettu
No eipä ole eka kerta kun kiellosta tehdään addressi tai mikä ikinä kansalaisalote. Tosihan on se, että helposti suurimmalla osalla ei ole tulitteita mitään vastaan / heitä ei kiinnosta.
Nobololol
Käyttäjä Ilotulitteet :3 <3
Info
2

 • mies
 • Poissa Poissa
"Rock 'N' Roll"
Viestejä: 1540
Käyttäjien äänet: +506
Ikä: 25
tallennettu
En usko että saavat edes tuota 50000 nimeä täyteen ja vaikka saisivatkin niin ei se menisi läpi. Vähän huvittavia noi perustelut kyllä osittain.

" Ilotulitteet ja alkoholi on vaarallinen yhdistelmä. Tapahtuu, vaikka on kielletty. "

Joo onhan se, mutta niin on myös esim alkoholi ja autolla ajaminen, sitäkin tapahtuu vaikka on kielletty.

Ilotulitteista aiheutuneita vammoja taisi olla tänä vuonna 9, Jostain ainakin tuollaisen luvun näin? Todennäköisesti kaikki jonkinlaisen väärinkäytön seurausta. Kuinka vakavia siitä en osaa sanoa. Toki yksikin on liikaa, mutta vammoja voi tulla vaikka jääkiekko harrastuksessakin.

" Aina on tee se itse -raketinrakentajia, joille kaupalliset tuotteet ovat rakennusmateriaalia. "

En usko että ilotulitteiden kieltäminen kuluttajilta vähentäisi tätä yhtään, päinvastoin saattaisi jopa lisätä sitä itsetehtyjen rakettien määrää.

" Merkittävä meluhaitta. "

Kyllä, kokonaiset 8 tuntia vuodessa. Meluhaitta sitä tulisi ammattilaistenkin järjestämistä tulituksista. Ja tulee monesta muustakin asiasta.
TJ
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 558
Käyttäjien äänet: +107
Ikä: 28
tallennettu
Onhan tuo täysin naurettavaa. Nuo perustelut ovat, kuten yllä sanottu, huvittavia. Joillakin se vain menee niin, että mikä ei itseä kiinnosta pitää kieltää.

Samalla tavalla lemmikit pitäisi myös kieltää, jokainen aika moni sama perustelu käy molempiin asioihin. Hohhoijjaa, no tuskinpa tuohon 50 000 kannatusta tulee, ja vaikka tulisi niin tuskinpa tuo mihinkään suurempaan muutokseen johtaisi.
Rumputulittaja
Käyttäjä 1v1 me Club Penguin m8 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Info
2

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1476
Käyttäjien äänet: +428
Ikä: 24
tallennettu
Hyvinkääläinen nainen, joka on myös koiranomistaja, tekee tunnepohjaiseen vuodatukseen perustuvan kansalaisaloitteen, jossa ei ole mietitty sekuntiakaan realistisesti ja faktoihin perustuen.

Yllättyneitä ovat mm: , , , , sekä myös: .
valtsu4
Käyttäjä Ilotulite hörhö
Info
4

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 915
Käyttäjien äänet: +132
Ikä: 23
tallennettu
Ensinnäkin, tänä vuonna oli ennätyksellisen vähän silmävammoja moneen vuoteen (tämän hetkisen tiedon mukaan 9). Kokoajan ollaan menty parempaan suuntaan turvallisuuden suhteen. Ei kai tässä kahta sanaa ole kun näitä tilastoja katsoo, miten on parantunut turvallisuus ja suojalasien käyttö.

Tässä vähän faktaa: (muistakaa että tähän on laskettu pienetkin vammat)

Sairaalahoitoa vaatineiden silmävammojen kokonaismäärä vuodenvaihteessa vuosittain

2016–2017: 12
2015­‒2016: 29
2014‒2015: 17
2013‒2014: 11
2012−2013: 15
2011−2012: 19
2010−2011: 27
2009−2010: 47
2008−2009: 46
2007−2008: 44
2006−2007: 32
2005−2006: 22
2004−2005: 31
2003−2004: 32
2002−2003: 19
2001−2002: 36
2000−2001: 30


Lähde: Suomen Silmälääkäriyhdistys
Villetys
Käyttäjä
Info
3

 • mies
 • Poissa Poissa
"Jokerit & Detroit Red Wings"
Viestejä: 1639
Käyttäjien äänet: +442
Ikä: 29
tallennettu
Joka vuosihan tuo on sama homma, että ilotulitteiden kieltoa vaaditaan yksityishenkilöille. Jännä nähdä kuinka paljon nimiä saavat tuohon kansalaisaloitteiseen kerättyä, mutta eiköhän tuokin unohdu hyvin nopeasti, kun tammikuusta päästään eroon. Silmävammoja tosiaan tuli ennätys vähän tänä vuonna ja noistakin suurinosa johtui ihan vain, että ei viitsitä niitä suojalaseja käyttää tai patoja oli jätetty tukematta.
konen
Käyttäjä
Info
3

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1323
Käyttäjien äänet: +828
tallennettu
Jos kävisi niinkin ikävästi, että tällainen paska tulisi todeksi, niin toisin heti pakettiautollisen tulitteita ulkomailta. Sitten voisi pitää eduskuntatalon edessä LAITTOMAN ilotulituksen :cheesy:
Taas mennään
Black Hand
Käyttäjä Pyrotekniikka - Paras tekniikka
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Embrace your Destiny!!"
Viestejä: 1756
Käyttäjien äänet: +776
Ikä: 27
tallennettu
Ja sitte ihmetellään lissää ku joku pommikoira nuuskii tullissa laittomia pommeja täynnä olevat laatikot läpi ja sitte väikylöidään siinä että mistähän se tämmönenki homma johtuu :cheesy:

Mutta joo eikö näitä aloitteita tee joku ressukka joka uusivuosi tästä samasta aiheesta huonoin menestyksin :laugh:
THIS IS OUR DAY, COMRADES!
Denver
Käyttäjä
Info
12

 • Poissa Poissa
Viestejä: 764
Käyttäjien äänet: +282
tallennettu
Sanoisin tähän että V.M.P. Kyllähän nuo perustelut on ihan naurettavia. Meluhaitta on 8 tuntia vuodessa. Siihen kerkeää kyllä hyvin varautua viemällä sen lemmikin vaikka maalle tai semmoiseen paikkaan missä ilotulittaminen on vähäisempää tai jos siihen ei pysty niin sen koiran voi kyllä totuttaa siihen ilotulitukseen, kaikki koirat ei suinkaan säiky ilotulitteita. Lisäksi hyvin usein kaupungit/kunnat tai niiden pelastuslaitokset rajoittavat ilotulitteiden käyttöä kaupungin keskustassa, näin oli esim. Lappeenrannassa tänä(kin) uutenavuotena. Koiran voi viedä vaikka kaupunkien keskustoihin uutenavuotena, siellä ei liiemmin ammuta ilotulitteita. Tosin ammutaanhan kaupungeissa myös se kaupungin ilotulitus, eikö ne koirat niitä säiky?

Voinhan minäkin tehdä aloitteen jossa kielletään lemmikkien pito yksityishenkilöiltä koska koirat aiheuttavat paskomisellaan siivoa kaupunkialueilla ja ne haukkuvat niin äänekkäästi että se häiritsee ja ihmiset ei saa nukuttua ja lisäksi monet ihmiset ottavat koiria joita ei sitten hoideta kunnolla tai ne jätetään heitteille ja tästäkin aiheutuu ylimääräistä haittaa kunnalle ja sille koiralle itselleen. Ihan turhiahan nuo koiratkin ovat periaatteessa yksityishenkilöillä lukuunottamatta palveluskoiria tai metsästyskoiria, josta päästäänkin aiheeseen että miksei ne metsästyskoirat sitten säiky aseiden ääniä? Yhtä naurettavia perusteluja voin kyllä keksiä lisää kuin nyt tässä ilotulitteita vastustavassa aloitteessa on keksitty. Entäs säikkyikö ne koirat sodan aikaan? Silloin ei tainnut näitä pikku puudeleita edes olla.

Tuo perustelu missä sanotaan alkoholin ja ilotulituksen olevan huono yhdistelmä on kyllä totta mutta miksei sitten kielletä alkoholia? Montas turhaa vahinkoa alkoholi sitten aiheuttaa väärinkäytettynä? Semmoinen tilasto olisi myös mukava nähdä. Mikä tahansa asia väärinkäytettynä voi olla vaarallista. Alkoholikin on ihan turhaa mutta ei sitä kuitenkaan olla kieltämässä? Voisiko matkailun myös kieltää turhana koska aiheuttaa paljon ilmastopäästöjä? Kielletään myös mustekynät koska nekin voivat olla vaarallisia. Kielletään myös moottorikelkkailu ja moottoripyöräily koska ovat ihan turhia, saastuttavat ja aiheuttavat meluhaittoja. Kielletään myös yksityisautoilu koska pääseehän sitä bussillakin. Alkaa kyllä naurattaa näiden kaiken maailman kukkahattutätien lässytys.

No onneksi voidaan täällä foorumilla ja FB-ryhmässä hyvällä käyttäytymisellä näyttää että ilotulitteet tuovat oikein ja turvallisesti käytettynä iloa monelle ihmiselle ja ne tarjoavat myös työtä joillekin. Lisäksi vaikuttaahan niiden myynti myös talouteen ja näin myös bruttokansantuotteeseen Suomessa. Toivottavasti ilotulitteita ei olla kieltämässä yksityishenkilöiltä koska se olisi kyllä perin ikävää. Ilotulitteet nyt vaan kuuluvat mielestäni uuteenvuoteen ja tuovat paljon iloa moneen perheeseen.
Always look on the brightside of the life...
one
Käyttäjä
Info
11

 • Poissa Poissa
Viestejä: 374
Käyttäjien äänet: +188
tallennettu
Wilho
Käyttäjä
Info
1

 • Poissa Poissa
Viestejä: 377
Käyttäjien äänet: +183
tallennettu
Toi on hyvä!  :smiley:

Ite pistin paikallisen lehden tekstaripalstalle pikku kuitin kaikille ilotulitteista rutiseville - lähinnä koiristaan huolestuneille.
Timba79
Käyttäjä Vastaava Ampuja - Suomen Pyrotekniikka Ay
Info
4

 • WWW
 • Poissa Poissa
"Vastaava Ampuja - Suomen Pyrotekniikka Ay"
Viestejä: 561
Käyttäjien äänet: +438
tallennettu
Sanotaanpas tämä nyt taas... mitä tässä olen seurannut niin monesti ne hysteeriset on lemmikin omistajat eikä lemmikit... Tarjoa sille eläimelle rauhallinen paikka MIHIN SE ITSE HALUAA MENNÄ JA ANNA SEN OLLA RAUHASSA niin tulee hyvä. Mutta ei...pitää hössöttää ja paapoa ettei se Musti tai Mirri vaan pelkää ja ettei se kuole janoon kun ei se raukka ole viimeiseen tuntiin edes juonut mitään ja sen kielikin näkyy.

Omaa kokemusta ei ole kuin kissoista. Ne on omapäisiä kusipäitä ja niin ne on tässäkin. Menee meillä saunaan lauteiden alle kun on uv tai ukonilma. Sieltä ne sitten kömpii unisena pois kun pauke loppuu.

Koiria ei ole ollut minulla ja tiedän että ne voi pelätä oikeasti. Mutta parempi on tarjota hämärä hiljainen paikka ja antaa sen lemmikin olla siellä eikä itte olle enempi paniikissa kuin se lemmikki. Ja jos se koira vähän kärsii niin so fucking not. Sitä saa kärsiä koirien haukunnasta ja paskakasoita teiden varsilla ihan ympäri vuoden, että se muutama tunti vuodessa tohon verrattuna ei ole yhtään mitään. Oikeasti.
Ilotulitusnäytökset ympäri Suomen ympäri vuoden.

http://ilotulitusnaytokset.fi/ilotulitusblogi/
Tomppa L *
Apuporsas
Info
0

 • mies
 • Poissa Poissa
"I woke up like dis"
Viestejä: 1600
Käyttäjien äänet: +303
Ikä: 24
tallennettu
Oikeesti alkaa jo naurattaa nuo hysteeriset koiranomistajat. Meillä on 10 vuotias Tiibetinspanieli ja miten se vietti uudenvuoden? Kuorsasi olohuoneen nurkassa niinkuin aina, ei voinut vähempää kiinnostaa  :laugh:
TULITTEET 2016 900€ http://www.ilotulite.net/index.php?topic=18630.0
<Dadin> Miksi ruotsalaiset porsaat sanoo nöfnöf
<Dadin> Kun oikeet possut sanoo ihan selkeesti RÖH
Rumputulittaja
Käyttäjä 1v1 me Club Penguin m8 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Info
0

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1476
Käyttäjien äänet: +428
Ikä: 24
tallennettu
Oikeesti alkaa jo naurattaa nuo hysteeriset koiranomistajat. Meillä on 10 vuotias Tiibetinspanieli ja miten se vietti uudenvuoden? Kuorsasi olohuoneen nurkassa niinkuin aina, ei voinut vähempää kiinnostaa  :laugh:

Sama täällä, tosin kaksi kissaa. Molemmat vielä helvetin arkoja, mutta uudenvuoden tuhisivat sängyillä tai vaatehuoneissa menemään kuten yleensä. Kun omistaja on rauhallinen, lemmikki on rauhallinen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...