Yle:Räjähdekoira Heila on nuuskinut runsaasti ruutia lentorahdista | Ilotulite.org


Yle:Räjähdekoira Heila on nuuskinut runsaasti ruutia lentorahdista

https://yle.fi/uutiset/3-9975889

  • mies
  • Poissa Poissa
Viestejä: 223
Käyttäjien äänet: +129
Ikä: 39
tallennettu
Sivuja: [1]   Siirry ylös

  • mies
  • Poissa Poissa
Viestejä: 192
Käyttäjien äänet: +68
Ikä: 38
tallennettu
Kappas vaan. Omituista, että ilotulitteita lähetetään lentorahdilla.
Motikka
Käyttäjä
Info
2

  • mies
  • Poissa Poissa
Viestejä: 1
Käyttäjien äänet: +2
Ikä: 32
tallennettu
Viime viikolla Rakettikeiun nettikauppa -ryhmässä käydyn keskustelun jälkeen yritin selvittää, onko voimaan astunut jokin uusi laki tai direktiivi, joka mahdollistaisi ilotulitteiden tilaamisen ulkomaisista nettikaupoista kotiovelleni, enkä löytänyt sellaisesta mitään mainintaa. No, tämä artikkeli näyttäisi antavan hyvin yksiselitteisen vastauksen, joten täytynee lopettaa turha haaveilu.

Suomen lainsäädäntö näyttäisi mahdollistavan ulkomailta tilaamisen vain siinä tapauksessa, jos jokin ulkomainen myyjä alkaisi toimittaa CE-hyväksyttyjä ja meidän kansalliset säädökset täyttäviä tuotteita pelastusviranomaisen hyväksymiin luovutuspisteisiin. Valitettavasti en usko, että kovin moni ulkomainen toimija on valmis tällaiseen, sillä ilotulitteiden säädösten mukainen kuljetus tänne Pohjolaan ei varmastikaan ole halpaa ja toisaalta täällä on Keski-Eurooppaan verrattuna melko rajallinen harrastajakunta.

Olisi kuitenkin hienoa, että joskus tällainen mahdollisuus meillä olisi, sillä etenkin patatarjonta monissa Keski-Euroopan maissa on huikea. Onneksi myös meidän kansalliset toimijat Rakettikaupan ja esimerkiksi Pyrokraattien johdolla ovat aktivoituneet entistä kattavamman tarjonnan saattamiseksi meidän harrastajien ulottuville, mutta mielestäni tarjontaa ei voi olla koskaan liikaa.

  • WWW
  • mies
  • Poissa Poissa
Viestejä: 59
Käyttäjien äänet: +83
Ikä: 31
tallennettu
Valitettava tosiasia on Suomen lainsäädäntö, joka laahaa kymmeniä vuosia jäljessä... tai en tiedä missä ajassa, kenties tulevaisuuden dystopiassa?

Joka tapauksessa tuo Motikan mainitsema hyväksytyistä pisteistä luovuttaminen on tällä hetkellä tosiasia, vaikka se ei nykyaikaan enää sovellukaan. Kaikki ylimääräinen säätö nostaa kustannuksia kuluttajalle.

Jonkinlainen sääntely on ymmärrettävää, jos ja kun sen tarkoitus on parantaa turvallisuutta ja suitsia pahimpia väärinkäytöksiä. Suomessa tupataan, ikävä kyllä, säätämään lakeja pelkästään sääntelyn ilosta. Vielä valitettavampaa on se, ettei moni edes tunnu älähtävän näistä asioista. Kaiken kruunaa se, että joskus jopa lakien järkevyydestä keskustelemisesta tehdään tabu. Lakeja saa ja pitää tarkastella kriittisesti.

Aiheesta tulossa joskus ei-niin-kaukaisessa tulevaisuudessa blogi osoitteeseen http://www.pyrokratia.fi/blogi.

EDIT: Mainittakoon vielä, että en kannata ilotulitteiden lähettämistä lentorahdilla :)
one
Käyttäjä
Info
0

  • Poissa Poissa
Viestejä: 374
Käyttäjien äänet: +188
tallennettu
Kauppalehden uutinen https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tulli-kitkee-uutta-ilmiota---verkosta-tilataan-laittomia-ammattilaisten-ilotulitteita/RzXtdEEs

"Suomessa lainsäädäntö on ilotulitteiden myynnin suhteen tiukempaa kuin valtaosassa Euroopan maista."

Verkkokaupan osuus ilotulitemyynnissä on marginaalinen.

”Ilotulitteiden kuljetukseen ja luovutukseen liittyy sen verran rajoitteita, että verkkokauppa on aika pientä”, kertoo Suomen Ilotulituksen toimitusjohtaja Robert Eden.

Ilotulitteiden logistiikan suhteen sääntely on Suomessa tiukempaa kuin Ruotsissa. Ruotsissa myymälässä voi varastoida suurempia määriä ilotulitteita kuin Suomessa, ja tulitteet voi varastoida myymälän normaaleissa varastotiloissa. Suomessa raketit tulee säilyttää standardoiduissa paloturvallisissa kaapeissa.

Edenin mukaan Euroopasta katsottuna Suomi on saari.

”Suomen ilotulitemarkkinoille ei ole ollut suurta tunkua, koska markkinana Suomi on pieni ja suojainen, ja ilotulitteiden logistiikkaan liittyvä lainsäädäntö on kovaa Euroopan isojen toimijoiden näkökulmasta”, Eden arvioi.
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...