Ilotulite.org jatkamaan suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä | Ilotulite.org


Ilotulite.org jatkamaan suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä

Ilotulite.org-sivusto on viimein saatu julkisuuteen jatkamaan edeltäjänsä perinnettä suomalaisen ilotuliteharrastajayhteisön kokoontumispaikkana. Vaikka olen tyytyväinen siihen, että voin julkaista tämän tiedon, asiat viimeisen kuukauden aikana olisivat voineet mennä paremminkin ja koen että tilanne vaatii pientä selitystä ja jopa hieman isompaa anteeksipyyntöä suunnaltani.

Sivuston edeltäjän kohtalo oli pitkään avoimena ja vaihtoehtoina ovat olleet pöydällä joko lopettaminen tai isompi muutostyö, joista jälkimmäiseen aikatauluni ei yksinkertaisesti ole taipunut viimeisten vuosien aikana. Koinkin kituuttamisen pitkään lopettamista marginaalisesti parempana vaihtoehtona, kunnes seinä tuli vastaan huonoimpaan mahdolliseen aikaan marraskuussa 2017 törmättyämme vanhan palveluntarjoajamme kanssa ongelmiin. Pidemmittä selityksittä tilanne johti siihen, että sivuston toimintaa ei voinut jatkaa vanhalla alustalla.

Vaihtoehtojen selvittäminen lähti liikkeelle. Koska tietokanta oli edelleen tallessa, sivusto pyöri hetken aikaa yritykseni nimissä olevalla palvelimella ilman virallista osoitetta (muutama salapoliisi tosin löysi sivustolle tavalla tai toisella :smiley:). En kuitenkaan halunnut viestiä tästä laajemalle yleisölle ennen kuin voisin kertoa varmempaa tietoa sivuston kohtalosta. Sellaiseksi muodostui lopulta tuoreen Ilotulite.org-domainin rekisteröinti ja sivuston migraatio uudelle palveluntarjoajalle, jonka palvelinkonfiguraatio saatiin istumaan sivuston vaatimuksiin.

Operaatio vaati aikaa useampia työpäiviä, mutta isoin työ on nyt tehty. Aikapommi-tyyppisestä palvelinkonfiguraatiosta on päästy eroon, uusi palveluntarjoaja vastaa palvelimen ylläpidosta pidemmälle kuin vanha ja ratkaisu on kokonaisuudessaan jopa hieman nykyistä edullisempi. Alkava sesonki näyttää, kuinka jaettu palvelin kestää, mutta tässä vaiheessa voisi kenties sanoa, että valoa näkyy tunnelin päässä?

Sivuston ulkoasua ja sisältöä on muutoksen yhteydessä jonkin verran kevennetty, vanhentunutta sisältöä poistettu ja keskustelualue on nostettu keskiöön. Vaikka suurin osa sivuston ominaisuuksista on testattu toimiviksi, joitakin haasteita saattaa vielä esiintyä. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhojen liitetiedostojen esikatselukuvat, jotka eivät tunnu tällä hetkellä toimivan uudella palvelinkonfiguraatiolla.

Kommentoin vain pari päivää ennen sivuston katoamista, että sivuston on tarkoitus nähdä seuraava sesonki. Näissä sanoissa pysyn, vaikka kommentin ajoitus ei olisi voinut olla huonompi. Olen saanut paljon palautetta sivuston merkityksestä niin harrastajille kuin alan toimijoille ja verkosta katoaminen ei ollut näiden kommenttien vuoksi missään vaiheessa vaihtoehto. Kiitos näistä vuosista ja kärsivällisyydestänne niin jäsenistö kuin kumppanit, Ainoa Oikea Rakettikeiu ja Rakettitukku!

Ylläpidän uutta sivustoa toistaiseksi yksityispohjalla ja -rahoituksella, sillä sivuston pyörittäminen sivubisneksenä yrityksen nimissä ei enää tahdo olla järkevää välillä 60-tuntisten työviikkojen lomassa. Otan edelleen kumppaneilta ja käyttäjiltä ehdotuksia siitä, mihin suuntaan haluaisitte yhteisöä viedä tästä eteenpäin sen varmistamiseksi, että 12-vuotiselle tarinalle saadaan yhtä pitkä jatko! Ilahduttavasti myös alan toimijoilta on tullut viestiä, että talkoissa haluttaisiin olla edelleen mukana. Ollaan yhteydessä!

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
"Iso paha admin"
Viestejä: 1133
Käyttäjien äänet: +349
tallennettu
Sivuja: 1 2 [Kaikki]   Siirry ylös
teho
Käyttäjä
Info
4

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1346
Käyttäjien äänet: +413
Ikä: 29
tallennettu
Eihän tässä voi sanoa kuin iso kiitos!
Villetys
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Jokerit & Detroit Red Wings"
Viestejä: 1639
Käyttäjien äänet: +442
Ikä: 29
tallennettu
Isot kiitokset täältäkin ylläpidolle, että hommat taas toimivat. On tämä foorumi vaan niin iso ja tärkeä osa tätä harrastusta.  :smiley:
valtsu4
Käyttäjä Ilotulite hörhö
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 915
Käyttäjien äänet: +132
Ikä: 23
tallennettu
Kiitokset ylläpidolle että jaksoitte painaa duunia viikonloppuna ja käyttää omaa aikaanne tämän sivuston toiminnan varmistamiseksi :)
Mäyräkoira
Käyttäjä Captain of SKY
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Asennetta olla pitää, kuinkas muuten?"
Viestejä: 2375
Käyttäjien äänet: +1013
Ikä: 23
tallennettu
I knew I can trust you, Dad(in).

Kiitos!!
UV 18-19: http://www.ilotulite.org/index.php?topic=19560.0

Jotkut ajavat elämäänsä eteenpäin hiilloksella, vaikka se kuuluu ajaa nasta laudassa, loppuun asti ja TÄYSILLÄ!!!
Imot
Käyttäjä
Info
1

 • Poissa Poissa
Viestejä: 658
Käyttäjien äänet: +93
tallennettu
Isot kiitokset! Todella hienoa! Olisi myös hienoa nähdä foorumi 12-vuoden päästä.
Glyxis
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Uutuusaddikti"
Viestejä: 69
Käyttäjien äänet: +14
Ikä: 26
tallennettu
No nyt on yksi parhaista uutisista tänä vuonna, vaikka loppusuoralla ollaankin :D

Erittäin iso kiitos ylläpidolle, että saatiin kutakuinkin ainoa suomalainen ilotulitefoorumi/yhteisö pidettyä elossa. Ken tietää olisiko ilotulittelu enää minunkaan (tai monen muun) harrastus jos ei täällä vuosittain vuoden lopulla pyörisi ja keskustelisi kanssakiinnostuneiden kanssa ilotulitteista! :)

Tattis. Hyvät Joulut ja ennen kaikkea uudetvuodet ylläpidolle jo näin etukäteen!
« Viimeksi muokattu: 17.12.2017 03:23:47 (Glyxis) »
WeeTos *
Ylläpito
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
"Oh, behave!"
Viestejä: 1208
Käyttäjien äänet: +568
Ikä: 31
tallennettu
Mukavaa :)
Tapahtumakalenterin perään joskus kovasti kyseltiin kun se hajosi. Oliskohan jostain smf:n kalenteripulikasta toimittamaan moisen virkaa? Ei tartte olla varmaan mikään hifi.
JSi *
Tukija
Info
1

 • Poissa Poissa
Viestejä: 109
Käyttäjien äänet: +22
tallennettu
Hienoa Dadin! Ei varhaiseen teini ikään kasvanutta lasta voi vielä päästää omaan kotiin muuttamaan. Taisitte perustaja-ryhmässä olla lähes saman ikäisiä kun aloititte. JSi on nykyään poissa tulite maailmasta mutta silti hengessä edelleen mukana. Onnea ja Menestystä Edelleen Ilotulite.org !
-JSi-
Apke
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 131
Käyttäjien äänet: +39
Ikä: 22
tallennettu
Iso kiitos! Tämä on varmaan kaikille ilotulittajille se paras uutinen, sekä paras "joululahja" mitä voimme saada!
Juppe
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 197
Käyttäjien äänet: +21
Ikä: 24
tallennettu
Itsekin aloin marraskuussa ihmettelemään oliko se sitten tässä foorumin osalta. Kuitenkin ilokseni löysin muutaman googletuksen jälkeen sivuille. Toissijaisena huomiona huomasin, että sivut eivät toimi https:n kanssa. Onko tarkoituksena, että sivut olisivat joskus https:n päällä?

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 442
Käyttäjien äänet: +96
Ikä: 27
tallennettu
Kyllähän olo oli kuin heikoilla jäillä, kun ei foorumi ollu toiminnassa. Välillä jo tuli semmonen notta ei sitten hörhöillä ollenkaan kerran ei pääse sitä jakamaan muiden ilotulite hörhöjen kanssa. Oma innostus lähti uudelleen ilotulitteisiin vuosi sitten, löytäessäni tänne ja olisi ollut suuri menetys mikäli ei foorumia olisi pystyyn saatu. ISO KIITOS ! 
TSL
Käyttäjä osa-aikahullu :)
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 529
Käyttäjien äänet: +105
tallennettu
Suuri kiitos täältäkin, että on foorumi on taas auki. Kyllä olisi vuodenvaihde paljon laimeampi, jos ei tätä paikkaa olisi.
- tuu pois sielt, lanka palaa jo -
Savua Saimaalla-setti http://www.ilotulite.net/index.php?topic=16952.0
TJ
Käyttäjä
Info
2

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 558
Käyttäjien äänet: +107
Ikä: 28
tallennettu
Iso kiitos ylläpidolle! Ei oma tuliteinnostus olisi näin korkea ellen olisi tätä foorumia aikoinaan löytänyt, olisi ollut sääli jos tämä olisi loppunut. :smiley:

Pystyykö ylläpito muuten lisäämään ilotulite.net osoitteeseen haettaessa ilmoituksen, että foorumi on vaihtanut osoitetta ilotulite.orgiin? Monet jäsenet voisivat löytää tämän helpommin.
Saksiniekka
Käyttäjä Crackling!
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1311
Käyttäjien äänet: +451
Ikä: 25
tallennettu
Kuten monet jo sanoivat niin harrastuksen jakaminen täällä muiden kanssa on äärimmäisen tärkeä osa tätä harrastusta. En ikinä pystyisi ylläpitämään yhtä kovaa kiinnostusta päällä ilman tätä foorumia. Monta legendaarista käyttäjää on kadonnut vuosien varrella, mutta onneksi löytyy vielä niitäkin käyttäjiä jotka ovat foorumin perustamisesta asti vielä tänäkin päivänä täällä keskustelemassa, iso hatunnosto ja riispektit näille ns. allstars-käyttäjille. Itse olen ollut täällä vuodesta 2008, joten ens kesänä tulee 10v juhlavuosi täyteen. Tällä hetkellä olen ollut kirjautuneena yhteensä huikeat 144 päivää, 21 tuntia ja 39 minuuttia, joka myös kertoo siitä kuinka tärkeä tämä foorumi on ollut minulle (ja tulee jatkossakin olemaan). Tiedän, pitäisi ehkä aktiivisemmin osallistua keskusteluihin eikä vain lueskella toisten viestejä, joten parantamisen varaa löytyy. Toivon todellakin että kiinnostukseni tätä harrastusta kohtaan ei ikinä tule hyytymään vaikka ikää tulee koko ajan lisää, vaan jaksan myös jatkossakin nauttia tästä foorumista.

Äärimmäisen iso kiitos ylläpidolle kuluneista ja tulevista vuosista!
Fireworks - The Best Way to Burn Money
jukkiz
Käyttäjä
Info
1

 • Poissa Poissa
"Hullu saa olla"
Viestejä: 251
Käyttäjien äänet: +7
tallennettu
Iso kiitos täältäkin etä foorumi sai jatkoa :). Muistaakseni oon jo 2007 voi olla 2006 tullut tänne :)
Black Hand
Käyttäjä Pyrotekniikka - Paras tekniikka
Info
3

 • mies
 • Poissa Poissa
"Embrace your Destiny!!"
Viestejä: 1756
Käyttäjien äänet: +776
Ikä: 27
tallennettu
Tää on kowa homma! Tukijäsenyyden maksajia varmasti löytyy, jos olisi tarvetta saada sivustolle rahoitusta.
THIS IS OUR DAY, COMRADES!
Denver
Käyttäjä
Info
1

 • Poissa Poissa
Viestejä: 762
Käyttäjien äänet: +281
tallennettu
Suuret kiitokset ylläpidolle että jaksatte edelleen pitää tätä sivustoa. Tämä on hieno foorumi ja täällä on todella mukavia ja asiallisia kirjoittelijoita. Olen itse ollut täällä sivustolla vuodesta 2009 lähtien mutta olen kyllä seurannut tätä sivustoa jo ennen sitä, muistaakseni joskus vuoden 2005 tienoilla taisin ensi kertaa löytää tämän sivuston netin syövereistä. Enpä usko että ilotulitteet olisi jaksaneet kiinnostaa minua enää näin aikuisiällä ilman tätä sivustoa joten on todella hienoa että tämä sivusto jatkaa edelleen. Vielä kerran suuret kiitokset siitä!
Always look on the brightside of the life...
Joni
Käyttäjä
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 152
Käyttäjien äänet: +48
tallennettu
No nyt!
Ei voi muuta sanoa, ku hattua nostaa!
Iso-Kiinalainen!
Laretsu
Käyttäjä Sähikäisten Suurmestari, Patojen päällikkö
Info
2

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ex-Pommilammas"
Viestejä: 1276
Käyttäjien äänet: +563
Ikä: 26
tallennettu
Isot kiitokset Dadinille ja muulle ylläpidolle. Kun IT.net kaatui, olisi siinä ollut oiva syy lopettaa sivuston toiminta, kun siitä olikin ollut puhetta. Meille normikäyttäjille se olisi luonnollisesti ollut raskas isku, jota ei onneksi tehty!

Vielä kerran: Kiitos. Rahoitusta varmasti järjestyy edelleen Tukijäsenyyden kautta, kuten Black Hand jo sanoikin. Itse olen ollut kuvioissa mukana vuodesta 2008, eikä into ole ainakaan laskenut. Ensi vuonna tulee 10 vuotta liittymisestä :D Muistan edelleen, kun löysin sivuston ja se oli paraikaa HUOLLOSSA! Tuli tämä uusin IT.netin versio ja itsellä kovasti kuumotteli, että milloinka nuo sivut aukeaa, että pääsee rekisteröitymään :D

Jatketaan hyvässä hengessä! Etusivun puuttuminen oli vähän yllätys, kun tuli tieto ilotulite.orgista, mutta ilman sitä pärjää vallan mainiosti.
Hello darkness, my old friend
BadMothaf..
Käyttäjä
Info
2

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 146
Käyttäjien äänet: +55
Ikä: 38
tallennettu
Syvä kumarrus täältäkin.  :cool:
Eiköhän me saada tuettua tätä taloudellisesti jos tarvetta on.
Eko
Käyttäjä Luottomies
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1039
Käyttäjien äänet: +134
Ikä: 23
tallennettu
Kyllä meni hymyyn suu kun tämän luin ja kun tajusin että ilotulite.net/org jatkuu :). Kiitos Dadin ja kaikki muutkin foorumilaiset+modet. Mukavaa joulun+UV:n odotusta! Vuosien mittaan into/kiinnostus ilotulitteita kohtaan on kieltämättä vähentynyt mutta käyn silti tällä sivustolla melkein joka päivä! Ja pakkohan se on ampua 31.12 edes jotain ilotulitteita.
Jp
Käyttäjä Since 2006.
Info
1

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
"Nykyää paljo ampuvat..."
Viestejä: 454
Käyttäjien äänet: +98
Ikä: 27
tallennettu
Loistavaa toimintaa!
Täytyy sanoa että sydän skippasi lyönnin kun näpyttelin selaimeen ilotulite.net ja harmaa sivu avautui enkä tiennyt mitä on tapahtunut.
Ulkomailla asuessa on hieman jäänyt sivuston seuraaminen vähiin, varsinkin off-seasonin puolella.

Ilokseni huomasin että töitä on painettu ja sivusto lyöty kuitenkin pystöön ja vieläpä samalla datalla mitä alkuperäinen, siitä todella iso kiitos!

Tältä sivulta löytyy niin paljon ilotulitehistoriaa että tiedä vaikka joskus tätä käytettäisiin tietolähteenä joihinkin artikkeileihin..

Mukava olla täällä taas ja palata Suomeen jouluksi ja uudenvuoden aatoksi.
#ilotulite.net: Jp_88
UV 2017-2018: http://www.ilotulite.org/index.php?topic=19249.0
spege
Käyttäjä Oman elämänsä sankari- kulunut nahka
Info
1

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 664
Käyttäjien äänet: +462
tallennettu
Iso kiitos ylläpidolle! Tälläinen sivusto pitää olla harrastelijoille, täältä saa hyvin tietoa tuotteista. Lisäksi täällä asiallisia käyttäjiä paljon, kiitos heillekkin siitä. 11:sta sesonkia olen viettämässä foorumilla, tuntuu että ilotulite kärpänen on puraissut vielä kovempaa joka vuosi.
Nauti elämästä täysin rinnoin, pienistäkin asioista iloitse kunnolla. Taistelutahtoinen ilotulitteiden ystävä. Jos osaisin lentää niin olisin iloinen, mutta kyllä tämä matelukin on mukavaa.
kiekkomies
Käyttäjä Pommittelija
Info
2

 • mies
 • Poissa Poissa
"Ei oo kauaa uuteenvuoteen!"
Viestejä: 136
Käyttäjien äänet: +8
tallennettu
Hienoa, että legendaarinen saitti jatkaa eloaan! Alusta asti, vuodesta 2005, on vuosittain täällä pyöritty. Alussa aktiivisemmin, viime vuosina vähenevissä määrin. Oikeastaan samaa tahtia on käyntikerrat vähentyneet, kun ikää ja muitakin kiinnostuksen kohteita on elämään siunaantunut! Huikeaa ajatella, että liittyessäni tänne, ikää oli 14-vuotta :-)
Nimimerkin perusteella ihan sama kiinnostuksen kohde on ollut jo silloin, eli lätkä! Nykyään varmasti vieläkin HooCeempi lätkäjätkä kuin junnuna!
Hyvää uuttavuotta kaikille <3
Sotka
Käyttäjä
Info
2

 • Poissa Poissa
Viestejä: 28
Käyttäjien äänet: +6
tallennettu
Huikeaa, että sivuston toiminta jatkuu!

Muutaman ulkomailla vietetyn Uuden Vuoden jälkeen naputtelin marraskuussa osoiteriville tutun ilotulite.net ja pettymys oli iso, kun se ei johtanutkaan mihinkään. Viikko eteenpäin ja onnistuin jotain kautta löytämään väliaikaiset sivut. Minkä riemun tunteen se saikaan aikaan!

Olen itse yksi niistä, jotka lähinnä keskittyvät keskustelujen seuraamiseen ja eivät itse hirveästi foorumille postaile tai edes kirjaudu sisään. Uskoakseni meitä on varmasti enemmänkin. Jäseneksi olen näemmä rekisteröitynyt 2007 ja kirjautumisaika näyttää vain reilua 1 päivää, mutta todellinen foorumin parissa vietetty aika on varmasti kymmeniä päiviä.

Iso kiitos kaikille, jotka sivuston toiminnan mahdollistavat ja tukea (lähinnä rahallista) ollaan valmiita antamaan täältäkin, jos sille on tarvetta!
toniuncle
Käyttäjä Ikuinen alisuorittaja
Info
3

 • mies
 • Poissa Poissa
"Parempi kertarytinä kuin ainainen kitinä."
Viestejä: 1494
Käyttäjien äänet: +498
Ikä: 26
tallennettu
Hienoa että perinteet säilyy. En millään vois mä olla pois. Pitää nyt tämän takia varmaan ihan vaan vittuillakseen ostaa joku patakin vielä tänäkin vuonna. Rakkautta kaikille! :azn:
ei kiinnosta
Sivuja: 1 2 [Kaikki]   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...