Ilotulitealan työpaikat | Ilotulite.org


Ilotulitealan työpaikat

Sivuja: [1]   Siirry alas
Denver
Käyttäjä
Info
5
Ilotulitealan työpaikat « : 01.02.2016 15:49:43 »

  • Poissa Poissa
Viestejä: 762
Käyttäjien äänet: +281
tallennettu
Teinpä tämmöisen aiheen kun en nyt aivan vastaavaa aihetta täältä löytänyt. Eli tässä ketjussa voitaisiin keskustella ilotulitealan avoimista työpaikoista Suomessa ja Maailmalla. Onko niitä suomessa kovinkaan paljon, oma veikkaukseni on että ei, mutta onko niitä joskus tulossa ja/tai mitä minun pitää tehdä tai opiskella jos haluaisin päästä johonkin ilotulitealan työpaikkaan. Suomessahan ei käsittääkseni enää edes valmisteta ilotulitteita missään, taisi viimeinenkin ilotulitetehdas sulkea ovensa jo kymmenen vuotta sitten jos muistan oikein.

Eli tehdastyöpaikkoja ei ainakaan ole mutta onko muita? Itselläni tulee mieleen ainakin nyt ampujan hommat ilotulitusnäytöksissä ja tietysti nuo ilotulitteiden vastuumyyjät yms. sesongin aikaan, joka on sitten puhtaasti vaan kausiluonteista hommaa ja ampuja tekee työtänsä sitten esim. kauppakeskusten joulunavajaisissa ja muissa juhlissa sekä kuluttajatuotteiden koeammuntaa mahdollisesti. Ilotulitteiden ns. vastuumyyjäksi päästessään pitää käydä ainakin Tukesin järjestämä turvallisuustutkinto ja ampujan täytyy myös käydä omat koulutuksensa, johon ilotulitealan firmat kouluttavat. Herää vaan kysymyksiä tuosta ampujan hommasta, eli onko se sellaista hommaa jota voi tehdä ihan kokopäiväisenä vai onko se vaan tuollaista osa-aikahommaa, jota tehdään muun työn ohella vähän niin kuin harrastuksena toki tietysti asianmukaiset koulutukset käytynä, mutta voiko sillä työllä siis elättää itsensä ja perheensä ja riittääkö töitä?

Entä nuo muut alan työpaikat? Jos vaikka haluaisin päästä kuluttajille ja ammattilaiskäyttöön ilotulitteita maahantuovaan firmaan töihin niin minkälaisia työtehtäviä siellä odottaisi? Olisiko siellä esim. jonkun teknisen koulutuksen ja/tai kaupallisen koulutuksen saaneelle kaverille töitä? Ilotulitteiden maahantuominen on käsittääkseni aika monivaiheinen ja haastavakin prosessi koeampumisineen, laadunvalvontoineen, varastoimiseen, lupa-asioihin, määräyksineen, vierailuun tehtaalla yms. liittyen. Ilotulitteita valmistava tehdas hoitaa ilmeisesti aika monen asian mutta entäs maahantuoja/myyntifirma? Kyllä heilläkin täytyy ainakin muutama henkilö olla esim. vastuullisena yhteyshenkilönä, ostajana, koeampujana ym. ym.? Kaupalliset ja tekniset ilotulitealan määräykset pitäisi ainakin tuntea ja erilaiset koulutukset ja luvat olla kunnossa jos ilotulitefirmassa haluaisi olla töissä sekä ihan kiinnostustakin pitäisi tietysti löytyä. Mutta kysymykseni kuuluukin voiko näillä töillä työllistää itsensä ympärivuotisesti?

Luulisi, että ilotulitefirmoista löytyisi ainakin jokapaikan höylän/yleismiehen hommia, jotka hoitaisivat tulitteiden valinnan, ostamisen, koeammunnan ja maahantuonnin valmistavalta tehtaalta ja hoitaisivat lupa-asioita ja määräysten tulkintoja sekä hoitaisivat varastointiin ja kuljetuksiin liittyviä asioita. Sekä hoitaisivat myös kaupallisen puolen eli ne toimitusjohtajan hommatkin tarvittaessa  :grin:. Miten tämmöisiin hommiin olisi mahdollista päästä? Minkälaisen lähtökoulutuksen se vaatii ja ovatko alan firmat palkanneet viime vuosina henkilökuntaa? Tiedän sen ainakin, että ilotulitefirmat kouluttavat itse oman henkilökunnan?

Entä jos perustaisin oman ilotulitteita maahantuovan firman? Voisiko sellaisella elättää itsensä ja olisiko sellaista edes kannattavaa perustaa koska pitäisi hankkia joku räjähdevastaavan tms. koulutus ja selvittää kalliilla hinnalla kaikki byrokratia ja lupalaput sekä määräykset? Vai eikö suomeen enää mahdu uutta ilotulitefirmaa?

Entä ne muut alan työpaikat? Tässä oli ne mitä minulle tuli mieleen. Tähän ketjuun saa listata vapaasti jos tietää muita alan ammatteja ja mahdollisesti jopa avoimia työpaikkoja ilotulitealalta suomessa ja/tai maailmalla.

Tämmöisiä ajatuksia tuli itselleni mieleen kun pohdin miten pääsisi tekemään työtä ilotulitteiden parissa.     
Always look on the brightside of the life...
Timba79
Käyttäjä Vastaava Ampuja - Suomen Pyrotekniikka Ay
Info
0
Vs: Ilotulitealan työpaikat « Vastaus #1 : 04.02.2016 13:38:04 »

  • WWW
  • Poissa Poissa
"Vastaava Ampuja - Suomen Pyrotekniikka Ay"
Viestejä: 561
Käyttäjien äänet: +438
tallennettu
En osaa työpaikoista sanoa mitään, mutta itse tarvitsisin tiimiini ampujia lisää Jyväskylän alueelle että jos on kiinnostunut näytösampujan hommista niin voipi ottaa yhteyttä vaikka privaviestillä.

Täysi-ikäinen pitää sitten olla ja käytännössä auto käytössä.
Ilotulitusnäytökset ympäri Suomen ympäri vuoden.

http://ilotulitusnaytokset.fi/ilotulitusblogi/
Denver
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitealan työpaikat « Vastaus #2 : 05.02.2016 16:44:20 »

  • Poissa Poissa
Viestejä: 762
Käyttäjien äänet: +281
tallennettu
En osaa työpaikoista sanoa mitään, mutta itse tarvitsisin tiimiini ampujia lisää Jyväskylän alueelle että jos on kiinnostunut näytösampujan hommista niin voipi ottaa yhteyttä vaikka privaviestillä.

Täysi-ikäinen pitää sitten olla ja käytännössä auto käytössä.
Onko tuo näytösampujan homma harrastushommaa?

Always look on the brightside of the life...
Zangoo94
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulitealan työpaikat « Vastaus #3 : 05.02.2016 23:47:49 »

  • mies
  • Poissa Poissa
Viestejä: 150
Käyttäjien äänet: +47
Ikä: 26
tallennettu
Onko tuo näytösampujan homma harrastushommaa?

Itse olen ollut timban opissa nyt jonkun aikaa, niin vastailen jotain. Eli ampujakoulutuksessa Suomen pyrotekniikalla. Keikkahommaa siis pyrotekniikan nimissä tehdään. Työ mikä on enemmänkin harrastus, josta saa vähän taskurahaa. Vastuutahan tuossa hommassa on paljon ja ampuminen vain pieni osa koko hommaa. Hyvään oppiin pääsee Timballe jos kiinnostaa, voin suositella.

Korjaile Timba, jos puhuin ihan mitä sattuu ja kerro loput(:
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...