Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson | Ilotulite.org


Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson

Näin alkuun pahoittelen hivenen viivästynyttä raporttia tämän sesongin myyntitapahtumista ja -päivistä, mutta sattui muutto vuodenvaihteeseen, mikä antoi oman lisämausteensa vuoden vaihtumiseen. On ilahduttava huomata, että joku näitä raportteja ilmeisesti myös oikeasti lukee, koska pariinkin otteeseen minulta tämän kirjoittamista toivottiin. Kiitokset postiivisesta palautteesta!

Tänä vuonna IT.netin "virallinen" myyntipiste sijaitsi Kuopion Volttikadun Carlsonissa, mutta ylläpidon jäseniä pystyi spottamaan Helsingin Itäkeskuksesta (Hcc) sekä Someron Agrimarketista (kuke69). Kuopiossa myyntitiimin kokoonpano oli seuraavanlainen: allekirjoittanut (Mikko Snell), fisz (Sami Ryynänen), Lancer (Peter Raitio), Antti Markkanen ja Juuso Tikkanen. Viiden hengen myyntiporukasta kolme oli ennestään toiminut ilotulitemyyjänä ja kaksi vastaavasti ei, mikä oli mielestäni hyvä suhde. Kokonaan uuden porukan kouluttaminen olisi varmasti ottanut oman aikansa, mutta nyt koulutus sujui mukavasti ennen myyntiä ja myynnin ohella. Jo viime vuonna hyväksi havaittu kikka näyttää ilotulitteista video kannettavalta tietokoneelta oli käytössä tänäkin vuonna. Etenkin kalleimpia patoja oli huomattavasti helpompi myydä asikkaalle, jos pystyi samantien näyttämään videon tuotteesta. Monen kohdalla epäröinti kääntyikin ostopäätökseksi videon nähtyään. On jotenkin vaikea ymmärtää, että muutama vuosi takaperin ilotulitteista ei ollut mitään videota nähtävillä ja ostopäätös piti puhtaasti tehdä myyjien puheiden ja myyntitekstien perusteella. Toisin sanoen mahtavaksi ja parhaimmaksi hehkutettu ilotulite on useammin kuin kerran paljastunut aivan joksikin muuksi.. Joissakin asioissa on siis menty mukavasti eteenpäin!

Aiempi kokemus on osoittanut, että inventaario on kaikkein fiksuinta suorittaa ensimmäistä myyntipäivää edeltävänä iltana ja niin toimittiin tälläkin kertaa.
Inventointi sujui ongelmitta ja homma saatiin suoritettua mukavasti hivenen yli tunnissa. Inventoinnin yhteydessä on aina mukava huomata, jos konttiin on pakattu muutakin on kuin varsinaiseen myyntikatalogiin kuuluvaa tavaraa - yleensä niin tapahtuu ja niin tapahtui nytkin. Tällä kertaa kontissa oli pari laatikollista Victory 10 -rakettipakkausta, josta kukaan ei ollut kuullut aiemmin. Lisäselvittely paljasti, että kyseessä olisi Hammargrensin kelpo haastaja Astronomialle ja näin jälkikäteen voidaan todeta, että videot raketeista pitivät paikkansa ja kyseessä oli varsin väkevä rakettipakkaus. Jälkiviisaana harmittaa, ettei tullut itse hankittua kyseistä pakkausta ns. pakollisena keppirakettiostoksena.

Ensimmäinen myyntipäivä polkaistiin hyvissä ajoin käyntiin. Carlsonin myymälänjohtajan kanssa oli sovittu, että klo 06 tullaan pystyttelelemään myyntipistettä ja täten itse heräilin jo ennen viittä. Myyntipäivät ovat vuodesta toiseen jo lähtökohtaisesti melko pitkiä (myyntipisteemme oli auki ti-pe 08-19 ja aattona 09-15), joten ensimmäinen myyntipäivä venyi reilusti yli 14-tuntiseksi. Mutta ei sen puoleen, kun homma on mukavaa niin ajankulua ei juurikaan edes huomaa! Ensimmäisen myyntipäivän kuvioita sotkivat hivenen joulunajan myrskykelit, joiden vaikutuksia saimme kokea vielä myynnin aikanakin mm. kaupan valojen pätkimisenä. Myös ulkomainosten kiinnittämisessä oli lievästi sanoen haasteita myrskylukemiin yltyneen tuulen ja lumisateen takia. Veikkaan, että aika monella jäi ilotuliteostokset tekemättä, mikäli työn alla oli kodin päälle kaatuneen puun poistaminen..

Toinen ja kolmas myyntipäivä sujuivat sangen rauhallisissa merkeissä ja luppoaikaakin pääsi välillä syntymään (kts. kuva).

Neljäs myyntipäivä sattui tällä kertaa perjantaille, jolloin ihmiset ovat muutenkin liikenteessä ja se näkyi asiakasvirroissa välittömästi myös meidän myyntipisteellämme. Perusrakettipakettia lähti lähes joka toisen ostajan matkaan ja loppujen ostospussiin päätyi keskihintaista pataa ja ilmapommeja. Tässä vaiheessa alkoi olemaan myös tämän vuoden hittituote selvillä; parin-kolmenkympin pata, jota voi nykyisen lainsäädännön puitteissa jättipadaksi. Yhdellä sytytyksellä saa nykyisillä padoilla jo varsin näyttävän tulituksen aikaiseksi, joten ei ihmekään. Liikevaihdollisesti perjantai oli kaikista vilkkain päivä. Eioota joutui valitettavan paljon myymään tässä vaiheessa. Tänäkin vuonna ensimmäisinä päivinä liikkeellä olleet ostajat saivat vietyä ns. parhaat päältä.

Viides myyntipäivä oli kestoltaan 6 h ja se meni melkoisen nopsaan. Monet suosituimmista tuotteista olivat jo aamusta lähtien loppu ja tuotevalikoima supistui päivän edetessä loppua kohti. Viimeisten tuntien aikana aloimme varovasti laittelemaan tavaroita helposti purettavaan järjestykseen ja myynnin lopetimme hivenen yli klo 15. Carlson sulki ovet klo 16, joten melkoisen kovalla sykkeellä vedimme kimpsut kasaan. Aikataulullisesti ehdimme kuin ehdimmekin poistumaan myymälästä ennen neljää ja täten emme omalla toiminnallamme viivästyttäneet (ainakaan pahemmin) Carlsonin oman henkilökunnan poistumista vuodenvaihteen viettoon.

Summa summarum: henkilökohtaisesti uuden vuoden fiilis oli kadoksissa aivan täysin. Ennestään pitkien myyntipäivien päätteeksi kotosalla odotti vielä tavaroiden pakkaamista jne. muuttoon valmistautautumista. Hermot olivat melkoisen kireällä ja tilannetta ei ainakaan helpottanut ensimmäisen myyntipäivän päätteeksi kadotettu kannettava tietokone, joka löytyi seuraavana aamuna keskustan Carlsonin myyntipisteeltämme, jossa olin edellisenä iltana piipahtanut ja sujuvasti läppärilaukun sinne unohtanut. Kiitokset tyttöystävälleni, joka jaksoi kuunnella mussutustani päivästä toiseen! Muutto meni pääosin nappiin, mutta tulevaisuutta ajatellen en mielelläni uudelleen yhdistäisi vuoden vaihtumista ja muuttoa. On kai parempiakin tapoja vuodenvaihteen juhlistamiseen :) Lopuksi täytyy Kuopiossa asuville vinkata, että aattoillan menu Puijon tornissa oli varsin unohtumaton elämys ja koska kelikin sattui osumaan täysin nappiin, pystyi pyörivän tornin ansiosta keskustan ja sen lähialueiden ilotulituksia seuraamaan varsin estottomasti. Suosittelen siis kokeilemaan! Ruokailun kruunasi vielä Rakettikeiun Powerbox, jota ei ainakaan vähäisestä näyttävyydestä voi syyttää.

Vaikka päivät ovatkin pitkiä ja tunteja kertyy melko reilusti mittariin noiden viiden myyntipäivän aikana niin tänäkin vuonna oppi taas kaikkea uutta ja mielelläni lähden tulevanakin vuodenvaihteena myyjäksi, mikäli tilaisuus vain tarjoutuu. Lopuksi esitän kiitokseni myyntitiimilleni sekä Carlsonin omalle henkilökunnalle sujuvasta yhteistyöstä. Kiitokset myös moikkaamaan tulleille IT.nettiläisille. Oli mukava vaihtaa kuulumisia ja yleensä sen myös huomasi, että nyt tiskin takana oli astetta asiantuntevampi asiakas kyseessä :)


Pahoittelen "virallisten" poseerauskuvien puuttumista. Kuvasta kiitokset Lancerille, joka puuttuu kuvasta.
Snelz *
Ylläpito Mikko Snell
Info
3

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 193
Käyttäjien äänet: +116
tallennettu
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Lasbanbulick
Käyttäjä
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #1 : 09.01.2012 00:15:37 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 162
Käyttäjien äänet: +11
tallennettu
Kiitos mukavasta luettavasta. Luultavasti yritän itse päästä Keiulle myymään ensi sesonkina. Yksi myyntiä koskeva kysymys olisi: Millä tavoin myytte huonoiksi koettuja tuotteita kuten esim. Luftwaffea ja Jätkäntähteä? Itsestä ainakin tuntuisi epämukavalta suositella heikkoja tuotteita ostajille, mutta toisaalta tuotteet pitäisi saada myytyä.
Denver
Käyttäjä
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #2 : 09.01.2012 11:42:40 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 763
Käyttäjien äänet: +281
tallennettu
Kiitos hyvästä raportista Snelzille. Vastauksena Pehmeälle jänikselle: itse myisin ainakin näitä tuotteita perustulitteina, eli luftwaffessa olisi ainakin tarpeeksi ammuttavaa ja perusraketit ja jätkäntähti taas voisi olla illan kruunaava raketti eli suunnilleen yhden astronomian raketin kokoinen jos ei halua koko rakettipakkausta ostaa. Mullakin olisi tarkoituksena päästä keiulle tulevaksi sesongiksi myymään. 
Always look on the brightside of the life...
Lancer
Käyttäjä Asentaja
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #3 : 09.01.2012 19:29:26 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 877
Käyttäjien äänet: +380
tallennettu
Kiitos mukavasta luettavasta. Luultavasti yritän itse päästä Keiulle myymään ensi sesonkina. Yksi myyntiä koskeva kysymys olisi: Millä tavoin myytte huonoiksi koettuja tuotteita kuten esim. Luftwaffea ja Jätkäntähteä? Itsestä ainakin tuntuisi epämukavalta suositella heikkoja tuotteita ostajille, mutta toisaalta tuotteet pitäisi saada myytyä.
Myytii ensin hyvät pois ja sitten sanottii ettei muutakaan ole :) 2 tukkulootaa jätkäntähtiä meni kaupaksi. Aika hyvin ne perjantaina ja lauantaina katos käsistä. Samoten luftwaffee taisi mennä 4 tukkulaatikkoa. Ei mitään ongelmaa myymisen suhteen. Örnen ei mennyt lähellekkään niin hyvin kaupaksi kuin jätkäntähti. Siitä saa ehkä syyttää tuotteen pelkistettyä ulkonäköä?
A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky way
santtu 2
Käyttäjä
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #4 : 10.01.2012 12:26:57 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 774
Käyttäjien äänet: +44
tallennettu
Mukavaa, että tämmöinen raportti tuli tänne koska näitä on aina mielenkiintoista lukea. Itse kun asun pk seudulla niin en ketään it.nettiläisiä bongannut tiskillä(kävin suomenojan Keiussa ja Tukussa). Mutta mukavasti teillä myynti ilmeisesti meni ja tuo videon näyttäminen asiakkaalle oli suorastaan nerokas juttu. Tällaista toimintaa saisi olla enemmän. Toivottavasti ensi vuonna saataisiin paljon it.nettiläisiä ilotulite myyntiin.
Kkimi_
Käyttäjä
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #5 : 10.01.2012 16:15:42 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 811
Käyttäjien äänet: +410
Ikä: 23
tallennettu
Ilmatykki
Käyttäjä
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #6 : 11.01.2012 16:05:02 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 870
Käyttäjien äänet: +239
tallennettu
Oli mukava asioida volttikadulla kun oli asiantuntevaa palvelua. Kiitos siitä. Ensivuonna samalla meiningillä niin hyvä tulee. Ainut miinus tulee siitä että oli paljon puutteita tuotteissa, mutta eihän se ole myyjien vika, ehkä ensivuodeksi keiu saa tavaraa taas suomeen niin että riittää joka paikkaan.
TulittajaSetä
Käyttäjä
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #7 : 11.01.2012 16:30:21 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 284
Käyttäjien äänet: +35
Ikä: 38
tallennettu
... ehkä ensivuodeksi keiu saa tavaraa taas suomeen niin että riittää joka paikkaan.
...näin voisimme uumoilla - tai ainakin toivoa - tapahtuvan.
Ilmabommi
Käyttäjä Perfektionisti
Info
0
Vs: Myyntiraportti - Rakettikeiu, Kuopion Volttikadun Carlson « Vastaus #8 : 11.01.2012 16:33:38 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1216
Käyttäjien äänet: +75
Ikä: 24
tallennettu
...näin voisimme uumoilla - tai ainakin toivoa - tapahtuvan.

Toivotaan myös että myyntipisteitäkin riittäisi laajemmalle alueelle.

Mukavaa luettavaa tosiaankin nämä raportit. Tästä saa jo jonkinlaisen kuvan tulitemyyjän työstä.
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...