Koulutus ns. ammattilaistulitteisiin | Ilotulite.org


Koulutus ns. ammattilaistulitteisiin

Sivuja: [1]   Siirry alas
nightfrost
Käyttäjä
Info
0
Koulutus ns. ammattilaistulitteisiin « : 15.12.2011 22:58:00 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 63
Käyttäjien äänet: +13
Ikä: 31
tallennettu
Olisin kiinnostunut tietämään millaisella koulutuksella ja kokemuksella ns. ammattilaistulitteita voi käyttää. Tästä aiheesta on täällä ollut ennenkin puhetta, mutta siitä on aikaa ja mietin onko jokin muuttunut.

Haluaisin siis, että voisin toimia ampujana joko jollekin, tai mielummin ottaa itselle esimerkiksi syntymäpäiväilotulituksen tehtäväksi. Tähän mennessä minkään näköistä koulutusta alalta ei ole, mutta kiinnostusta riittäisi samoin ikää.

Kaipaisin siis tietoa millaista koulutusta tämä vaatii ja vaatiiko työkokemusta. Mielellään myös tietoa kuinka kauan koulutus kestää sekä jos työkokemus on tarpeellista, niin paljonko sitä tarvitaan ja millaista työkokemusta sen on oltava.

Lisätään nyt vielä tähän, että kokemuksia koulutuksesta ja hommasta voisi kertoilla.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2011 11:10:51 (nightfrost) »
vuokko
Käyttäjä
Info
1
Vs: Koulutus ns. ammattilaistulitteisiin « Vastaus #1 : 16.12.2011 16:21:02 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 176
Käyttäjien äänet: +33
Ikä: 39
tallennettu
Tietämättä byrokratian nykytilaa, vastailen omasta kokemuksesta.

Firmat kouluttavat omat ampujansa. Ne järjestävät koulutuksia joskus  uuden vuoden jälkeen. Sen saa selville kysymällä yrityksiltä.

Homma ei ole sitten mitään kevyttä, vedänpä puolessa tunnissa rojut taivaalle. Ensin rakennetaan kenttää ja kytketään suurin piirtein puolipäivää. Sitten vedetään keikka ja siivotaan lopun päivää. Käsivoimat kasvavat roudatessa, kun nuo eivät ole kaikista kevyimpiä kamoja.

Homma on mukavaa ja vastullista. Sitä vain tehdään silloin kun muut juhlivat. Usein rankemman keikan jälkeen on itsellä ainakin paikat jumissa kun on nauttinut pyrotekniikasta oikein kunnolla. Omia keikkoja saa yleensä sen jälkeen kun on käynyt näyttämässä naamaansa keikoilla ja harjoitellut hommaa. Kyllä sitten jossain vaiheessa sanotaan, että teeppä tuollainen pieni keikka. Sitten jossain vaiheessa opit lisää ja enempi ja alat tekemään vaikeampia ja kummallisempia juttuja jos mielenkiintoa piisaa.

Kerronpa oman tarinani.

Vuosi 2004 ja tapaninpäivä muutti elämäni laatua kummasti. Koska suuret tilaajat peruivat näytöksiä ja ystäviäni oli ollut tekemässä valmisteluja, saivat he korvaukseksi vaivannäöstä kuluttajakamaa. Aattona tuhosimme tuota kamaa kolme tuntia. Sen jälkeen totesin, ettei koskaan enään keppiraketteja.

Kesällä 2005 sain yhdeltä ystävältäni soiton, että tuletko valmistelemaan ilotulituksen SM-kisoja. Tartuin siihen. Minulla oli tuolloin uutena vuotena ollut liikkeet jo kohdallaan heti alusta alkaen.

Siitä sitten tehtiin SM-kisat ja voitettiinkin. Pikku hiljaa aloin henggaamaan keikoilla ja roikkumaan Ilotulitus Oy:n tehtaalla. Oma eka keikka oli muistaakseni kesällä 2006. Monta koulun lomaa meni ilotulitteita tehdessä ja niin pois päin.

Mutta nälkä kasvoi syödessä. 2006 suoritin A-luokan (kivet ja kannot)räjäyttäjän kurssin ja päädyin töihin avolouhoksille. Sitten tunneliin jne. Jossain vaiheessa suoritin E-luokankin (sisäpyro) ja sitten sainkin nämä luvat 2009. Noita ei siis tarvita ilotulitusten ampumiseen, mutta helpottavat varsinkin ulkomailla toimiessa asioita.

Oma supersankarikykyni on kauppakeskusten katot. Pari vuotta sitten laskin, että olen ollut kattokeikoilla enempi kuin perinteisillä maakeikoilla.
nightfrost
Käyttäjä
Info
0
Kiitos vuokko « Vastaus #2 : 16.12.2011 16:33:07 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 63
Käyttäjien äänet: +13
Ikä: 31
tallennettu
Kiitos vuokko. Oma tarinasi oli erittäin innostava ja koulutukseen pääseminen polttelee nyt vielä hieman enemmän. Täytynee vissiin siis ottaa yhteyttä yrityksiin.

Opiskelen yliopistossa konetekniikkaa, ja toivon myös tekeväni sitä päätoimiseksi työkseni tulevaisuudessa, enkä haluaisi vaihtaa sitä räjähdealaan kokonaan.

Tästä herää vain kysymys, onko hommaa mahdollista hoitaa muun työn/koulun ohella? Kaipaisin myös hieman tarkempaa tietoa koulutuksista ja siitä miten hommaan pääsisi käsiksi
vuokko
Käyttäjä
Info
0
Vs: Koulutus ns. ammattilaistulitteisiin « Vastaus #3 : 16.12.2011 19:01:37 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 176
Käyttäjien äänet: +33
Ikä: 39
tallennettu
Joo tietotekniikan yo oon itekki Tampereelta ja elämän heitot ovat vieneet pois ja nyt pitäis valmistua AMK:sta myös tietotekniikalle.

Koulutus ja keikat ovat yleensä iltaisin ja viikonloppuisin, joten se ei niin paljoa haittaa epänormaalia elämää.
nightfrost
Käyttäjä
Info
0
Kiva kuulla « Vastaus #4 : 17.12.2011 16:38:41 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 63
Käyttäjien äänet: +13
Ikä: 31
tallennettu
On kiva kuulla, että hommaa voisi hoitaa opintojen ohessa. Täytynee siis ottaa yhteyttä noihin yrityksiin. Kuulen mielellään lisää omia kokemuksia sekä lisää neuvoja, ja suosituksia. Toivottavasti niitä tänne ilmestyy.
halen
Käyttäjä
Info
0
Vs: Koulutus ns. ammattilaistulitteisiin « Vastaus #5 : 26.12.2011 22:23:23 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Pyrotechnician @Suomen Ilotulitus Oy"
Viestejä: 93
Käyttäjien äänet: +14
tallennettu
Suurin osa koulutettavista ampujista on ampujien "kavereita /  tuttuja" keikoilta jotka ovat avuksi lähteneet.
Hommassa pitää olla siihen vieruskaveriin kova luotto joten harvoin pystymetsästä alalle ketään otetaan.

Terveet elämäntavat auttaa - rikosrekisteriä ei saa olla, monelle on rankkaa olla juhlapyhät jne "töissä" ja suurimmalle osalle näytösten ampuminen on hauska harrastus / lisätienesti opiskelujen ohella. Varsinaiseksi ammatiksi siitä on ~yhdelle miljoonasta.
Look up to the stars
There goes a rocket, bright red
Flower glittering gold
Timba79
Käyttäjä Vastaava Ampuja - Suomen Pyrotekniikka Ay
Info
0
Vs: Koulutus ns. ammattilaistulitteisiin « Vastaus #6 : 11.02.2014 20:54:56 »

 • WWW
 • Poissa Poissa
"Vastaava Ampuja - Suomen Pyrotekniikka Ay"
Viestejä: 561
Käyttäjien äänet: +438
tallennettu

Itse pääsin mukaan melkolailla sieltä "pytymetsästä" eli en tuntenut ketään porukasta. Sain vain tietää että on mahdollista päästä mukaan, otin yhteyttä, kerroin itsestäni ja nyt on takana ensimmäiset harjoittelut ja tulevana viikonloppuna toiset.

Ja siis tosiaan, tuo on sitä että roudataan kamat jonnekin riittävän kauaksi ja hyvään ja turvalliseen paikkaan, kasataan tulitus, ammuttaan ja siivotaan. Menee varmasti helposti työpäivän tunnit ja ulkoilma tulee tutuksi.

Mutta tuo ensimmäinen kerta ammattilaistuotteiden kanssa oli huikean hieno kokemus. Että nyt vaan täytyy yrittää päästä mahdollisimman monille keikoille harjoittelemaan, oppia hommat je ehkä sitten joskus (tavoitteena) on olla itse ampujana.

Mutta itselleni siis tehtiin selväksi heti se että ymmärrän että tuo ei ole vain sitä että mennnään johonkin räiskimään, vaan se on vastuullista ja rankkaa duunia. Hyvin siis vastaa esim. rakennusalan töitä ulkona noin niinkuin fyysisesti. Henkinen puoli ja vastuut sitten vielä kokonaan oma juttunsa.
Ilotulitusnäytökset ympäri Suomen ympäri vuoden.

http://ilotulitusnaytokset.fi/ilotulitusblogi/
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...