Patavertailu 2011: 30-59.99€ | Ilotulite.org


Patavertailu 2011: 30-59.99€

Tässä vertailussa on kyse käyttäjän kimnice omista subjektiivisista mielipiteistä. Kyseiset mielipiteet eivät toimi millään tasolla ilotulite.net-sivuston kannanottoina

Tämä on melko tuore hintaluokka kuluttajapadoille ja tässä hintaluokassa ammuin patoja joissa oli 285-1000g pyromassaa. Toisaalta tässä hintaluokassa tuli myös hyvin esille se ettei pyromassan määrä todellakaan määrää kaikkea. Monet näistä padoista soveltuvat parhaiten välituotteiksi, mutta muutama helmi lopetustuote eksyi joukkoon


1001 Nights

Jälleenmyyjä: Royal Partyn myyntipisteet
Hinta: 35-45€
Pyromassaa: 750g
Laukauksia 64

Kuvausta:
Padan kuvioina löytyy niin perus glitteriä, tähtisakaroita kuin lievää brocadea rätinällä. Pata ampuu aluksi hiljaa yksitellen ja sitten useamman laukauksen yhdenaikaisesti viuhkaan. Pata myös ampuu viuhkaan yksitellen ja kovalla tahdilla yksitellen ylös..pata vaihtaa tahtia kokoajan eikä ensimmäistä kertaa osaa odottaa mitä tapahtuu seuraavaksi.

35€ hinnalla tätä pataa ei voi jättää harkitsematta.  Padan kuviot ovat kauniita ja suuria ja sekoitettu rytmi kruunaa komeuden. Tämä pata kuuluu sarjaan ”Ilotulitus yhdellä sytytyksellä” ja suosittelen tätä käytettäväksi viimeisenä; budjetista riippuen klo12 tai jonkin ”välisarjan” viimeisenä.


Karjala Takaisin ja Heti (500g)

Jälleenmyyjä: Rakettikeiu
Hinta: 30€
Pyromassaa: 500g
Laukauksia: 30

Kuvausta:
Padan kuvioina chrysanthemum-efektiä punasilla ja vihreillä valopalloilla. Osassa laukauksia mukana rätinää. Ensiksi tulee yksittäislaukauksia ja sitten loppuhuipennuksena pari usean laakin sarjaa. 09-10 uutena vuotena
tämä olisi ollut täyden kympin tuote, mutta 10-11 sesonkina kilpailu oli turhan kova tälle padalle. Kuviot eivät ole tarpeeksi massiivisia, eikä pata esitä mitään erityisen erikoista.  Tämä on kuitenkin hyvä ”täyte pata” isompaan settiin, mutta tarkan euron budjetilla liikkeellä olevat löytävät Rakettikeiustakin monta mielekkäämpää vaihtoehtoa.


Full House

Jälleenmyyjä: Rakettikeiu
Hinta: 35€
Pyromassaa: 500g
Laukauksia: 30

Kuvausta:
Padan pääasiallisena efektinä on  brocadet. Laukaukset nousevat joko komeettahäntinä tai rätinäpatsaina ylös ja joidenkin brocade kuvioiden kylkiäisenä tulee rätinää.

Brocade-kuviot olivat Todella massiivisia ja padan loputtua ihmettelin, että tässä padassa oli vain 500g ruutia.  Pata on yksitoikkoinen, mutta kuviot ovat niin näyttäviä ettei tällaisia pikkuseikkoja huomaa ennen kuin 4 kuukautta ampumisen jälkeen. Jos haet pieneen budjettiin finaali-tuotetta, niin tässä on täydellinen vaihtoehto. Isoissa budjeteissa tämä soveltuu välisettien finaaliin, mutta myös finaalisettiin kilon patojen joukkoon

Kultainen Tulevaisuus

Jälleenmyyjä: Rakettikeiu
Hinta: 48€
Pyromassaa: 890g
Laukauksia: 48

Kuvausta:
Padan efektinä rätisevät tähtisakarat. Pata ampuu ensiksi yksitellen viuhkamuodostelmaan kiihtyvällä tahdilla ja lopussa yhteislaukauksina. Padan kuvioissa ei ole vaihtuvuutta, mutta kuviot ovat näyttäviä.

Jos aiot käyttää tätä tuotetta, niin muista varata todella avoin paikka, sillä tämä pata ampuu järjettömän isolla kulmalla viuhkaan. Tämä laaja kulma viuhkoissa on tämän padan suurin valttikortti. Isompiin setteihin tämä on ehdoton ”välipata”. Pienemmällä budjetilla liikkuville tätä voi suositella ainoastaan jos pitää erityisen paljon viuhkaefektistä

Hittisarja

Jälleenmyyjä: Prisma
Hinta: 39.90€
Pyromassaa: 285g
Laukauksia: 19

Kuvausta:
Pyromassan määrä verrattuna hintaan oli sen verran heikko, että odotukset pataa kohtaan oli nollassa. Onneksi padassa oli käytetty melkoista taikaruutia ja pata onnistui todella yllättämään.

Padan kuviot eivät välttämättä ole ihan sieltä isoimmasta päästä ja kuvioita tulee vain 19kpl, MUTTA kuviot ovat äärimmäisen hienoja ja ennenkaikkea omaperäisiä! Kuvioissa pääosissa ovat punaiset valopallot. Ne eivät kuitenkaan käyttäydy kuten peonyssa vaan ne poukkoilevat sinne tänne taivaalla. Lähin vertailukohta minkä tiedän on yksi Tulitepatalajitelman padan kalaefekti; tässä padassa kuviot ovat vain massiivisempia ja punaisena hehkuvat valopallot ovat hienompia kuin himmeänä valkoisena palavat.

Tämä pata jakanee mielipiteitä tehokkaasti. Jos omaat ison budjetin, niin kannattaa Ehdottomasti kokeilla tätä pataa ja laittaa tämä jonkin setin alkupäähän. Pienemmällä budjetilla liikkuvien pitää todella pohtia mitä haluavat jättipadalta: Jos haluaa mahdollisimman isoja kuvioita ja pamauksia tai mahdollisimman suuren määrän laukauksia, niin tämä ei ole oikea vaihtoehto. Jos haluaa erittäin persoonallisia ja taiteellisia kuvioita, niin osta ihmeessä.


RP900

Jälleenmyyjä: Lidl
Hinta: 50€
Pyromassaa: 1kg
Laukauksia: 70

Kuvausta:
Tämä pata kuuluu Royal Partyn "Ilotulitus yhdellä sytytyksellä"-sarjaan. Pata heittää taivaalle ensiksi peonya pienillä tähtisakaroilla ja tämän jälkeen tulee perinteistä tähtisakaraa ja rätinäsakaroita. Lopussa tulee kahteen kertaan useamman laukauksen sarja.

Tämä pata on melkoista peruskauraa taivaalla. Kuviot eivät ole omaperäisiä, mutta ne ovat kohtuullisia ja niitä tulee paljon. Padan suurin valttikortti on sen halpa hinta; 50€ 1kg padasta ei ole paljoa ja tämä pata sopiikin pienellä budjetilla liikkuvan finaalisetiksi. Isompien budjettien kohdalla tälle padalle on vaikeampaa keksiä hyvää roolia; kenties alkuillan huipennokseksi..nostaa sopivasti odotuksia tulevia settejä kohtaan.

Celebration

Jälleenmyyjä: Royal Partyn pisteet
Hinta: 45-60€
Pyromassaa: 950g
Laukauksia: 61

Kuvausta:
Pata on fyysisesti erittäin iso kokoinen ämpäri. Valitettavasti tämä nostaa odotuksia liian korkealle. Odotuksien lisäksi myös laukaukset nousevat aivan liian korkealle ja ne eivät esitä mitään erikoista.

Padassa on hieman samaa tyyliä kuin edellä mainitussa RP900:ssa, mutta RP900:n kuviot ovat kuitenkin hienompia ja muutenkin RP900 tuntuu paljon valmiimmalta tuotteelta. Lisäksi esim. Rakettikeiun Pääkallokehrääjän kuviot pärjäävät vallan mainiosti Celebrationin vastaaville ja kehrääjä on kuitenkin selvästi halvempi. Tätä pataa onkin kovin vaikeaa suositella kun omien ja kilpailijoiden patojen joukosta löytyy parempia vastaavia.

Pääkallokehrääjä

Jälleenmyyjä: Rakettikeiu
Hinta: 32€
Pyromassaa: 432g
Laukauksia 77

Kuvausta:
Fyysisesti pieni pata mikä ampuu 77 laukausta hieman alle 50 sekunnissa. Padan kuviot ovat massiivisia siihen nähden, että yhtä laakia varten on vain 5.6g pyromassaa. Kuviot ovat pääasiassa punavihreää peonya, ei mitään spesiaalia. Padan vahvuus onkin laukausten hurja määrä. Vaikka kestoa löytyykin, niin laukausten tahti on melko kova.

Mikään ultimaalinen lopetuspata tämä ei ole; kesto puoleen ja tämä voisi toimia tuossa roolissa. Pata pärjää kuitenkin mainiosti huomattavasti kalliimpaa Celebrationia vastaan. Sopii hyvin isompiin setteihin välipadaksi ja pienempiin viimeistä edelliseksi

Koskelan Konekivääri

Jälleenmyyjä: Rakettikeiu
Hinta: 45€
Pyromassaa: 750g
Laukauksia: 100

Kuvausta:
Koskela on hyvin samantyylinen pata kuin Pääkallokehrääjä: Todella paljon laukauksia ja kuviot eivät ole kovin erikoisia; tässä tapauksessa perus peonya ja rätinää.

Itse harkitsisin tätä pataa ainoastaan jos haet erittäin pitkäkestoista pataa; muita valtteja on vaikea keksiä. Omalla kohdalla tämä kesti n. 80 sekuntia ja omaan makuun padan tahti oli liian verkkainen (kun kerta kuviotkaan eivät olleet erikoisia).

Musta Laatikko

Jälleenmyyjä: Rakettitukku
Hinta: 50€
Pyromassaa: Tarpeeksi
Laukauksia: 36

Kuvausta:
Pata ampuu aluksi punasinistä peonya. Myöhemmin tulee glitter+tähtisakaroita ja pitkään palavia jättisakaroita. Tämä pata on tyylipuhdas finaalipata. Padan rytmitys ja kuvioiden luonne on sellainen, ettei tässä enää lämmitellä vaan kyse on jylhästä lopusta.

Padan suurimmat valtit omasta mielestä tulee värimaailmasta: Sinipunainen peony on melko harvinainen, mutta erittäin toimiva yhdistelmä. Kultainen ja vihreä glitter toimii mahtavasti tähtisakaroiden kanssa.

Jos olit tyytyväinen Rumputulipataan 29.5€ hinnalla, niin voin taata, että olet tyytyväinen Mustaan Laatikkoon 50€ hinnalla. Laukauksia on 3 kertaa enemmän ja ne ovat vielä hienompia kuin Rumputulessa.

Zombie Zone

Jälleenmyyjä: Säästökarit / Tähtiraketin jälleenmyyjät
Hinta: 45€
Laukauksia: 30

Kuvaus:
Melko turvallinen pata perinteisillä kuvioilla, mutta upeilla väreillä..violettia ja hopeaa..kultaisia palmuja. Kuten Musta Laatikko, niin tämäkin siis omaa upean värimaailman, mutta tässä ei ole sellaista jylhyyttä, mitä finaalituote vaatisi. Tästä syystä tämän hintaista tuotetta ei voi suositella pienellä budjetilla liikkuvalle. Keskisuurella tai suurella budjetilla liikkuva saa tästä oivan padan viimeisen setin "lämmittelijäksi".

Xtra

Jälleenmyyjä: Prisma
Hinta: 44.9€
Pyromassaa: n. puolikiloa
Laukauksia: 50

Kuvausta:
Tässäkin Tulitemestarien padassa on keskitytty persoonallisiin kuvioihin massiivisuuden sijaan.

Kimnice *
Ylläpito Jukka Ala-Käkelä
Info
0
Patavertailu 2011: 30-59.99€ « : 30.03.2011 21:50:34 »

  • Poissa Poissa
"Härö"
Viestejä: 3151
Käyttäjien äänet: +1300
Ikä: 37
tallennettu
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...