Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut | Ilotulite.org


Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut

Ilotulite.net täyttää tänä vuonna pyöreät viisi vuotta. Muistelimme hieman kuluneita vuosia järjestämällä Ilotulite.net-aiheisen tietokilpailun. Kilpailun osallistumisaika päättyi 15.12 ja tulokset ovat nyt selvillä.

Kilpailuun tuli 15.11.-15.12. välisenä aikana 212 osallistumista, joista 178 hyväksyttäviä. Kilpailussa oli 15 kysymystä, joista jokaisesta annettiin yksi piste. Oikeita rivejä rekisteröitiin 8, joista arvottiin viisi voittajaa. Yhden virheen teki kahdeksan osallistujaa ja kaksi virhettä sisältäviä rivejä tuli yhteensä 11. Kilpailun huonoin tulos oli hylättyjä rivejä lukuun ottamatta yksi oikein ja tulosten keskiarvo 8 pistettä.

Kilpailun kysymykset koskivat sivuston toimintaa kuluneina vuosina. Kysymykset oli suunniteltu siten, että vastaukset oli löydettävissä sivustoa tai Internetiä selaamalla. Omiin mahdollisuuksiinsa saattoi siis pienellä vaivalla vaikuttaa hyvinkin paljon, eikä Ilotulite.net-taustaa välttämättä vaadittu kilpailussa menestymiseen.

Kilpailun kysymykset

Kilpailun oikea rivi oli CADA(C)BBDACCBACC. Oikeat vastaukset kysymyksiin on esitetty alla.

1. Milloin Rakettifoorumi perustettiin?
Oikea vastaus oli C) 7.11.2005. Tieto oli haettavissa esimerkiksi keskustelualueen päivittäisistä tilastoista, jotka alkavat kyseisenä päivänä. Perustamisvuoden tarjoaa myös Sivustosta-sivu. Foorumia alettiin markkinoida 15.11.2005 ja Ilotulite.netin sivusto julkaistiin vuotta myöhemmin 25.11.2006. Kysymys oli vaikeudeltaan perustasoa, ja siihen vastasi oikein 70% vastanneista.

2. Millaisen aprillipilan Ilotulite.net järjesti vuonna 2007?
Oikea vastaus oli A) Uutisoitiin kuluttajatulitteiden kieltämisestä Suomessa. Vastaus löytyi helpoiten hakemalla foorumilta tai Googlella (esimerkiksi "ilotulite.net aprillipila") aihetta käsittelevä, 1.4.2007 aloitettu foorumiketju, josta vastaus selviää. Muutama ehti tuolloin mennä lankaan, ennen kuin totuus paljastui. Tämänkin kysymyksen vaikeustaso oli varsin helppo, ja kysymykseen vastasi oikein 60% vastanneista.

3. Mitä käsitteli legendaarinen foorumiketju otsikolla "Miksi ei tule"?
Oikea vastaus oli D) Ilotulitemainoksia. Vastaus löytyi kyseisestä foorumiketjusta hakemalla foorumilta tai googlettamalla (esimerkiksi "miksi ei tule site:ilotulite.net"). Ketjun otsikko on hymyilyttänyt käyttäjiä jo vuosikausia. Kysymyksen vaikeustaso oli helppo myös vastaajien mielestä, ja 80% vastanneista tiesikin valita oikean vaihtoehdon.

4. Minä vuonna pidettiin ensimmäinen niin kutsuttu Van Project?
Oikeana vastauksena hyväksyttiin sekä A) 2008 että C) 2007. Jo vuonna 2007 pidettiin Van Projectina pidetty tapahtuma, mutta viralliseksi sivuston tapahtumaksi se kehittyi vuonna 2008. Kysymyksen suunnitteluvaiheessa tätä ei oltu otettu huomioon, joten molemmat vastaukset kävivät. Vuosi 2008 löytyi vastaukseksi tästä foorumiketjusta hakemalla foorumilta tai googlettamalla (esimerkiksi "van project"). Kysymys ei ollut aivan yksiselitteinen, mutta 90% vastaajista löysi sille jomman kumman oikean vastauksen.

5. Mistä, miltä tai keneltä Van Project on saanut nimensä?
Oikea vastaus oli B) Foorumin käyttäjältä Van_Helsinki. Projekti sai innoituksensa sivuston käyttäjältä Van_Helsinki, joka on tullut tunnetuksi tulitteiden suurkuluttajana. Kysymys vaati hieman taustatietoa sivuston toiminnasta, ja saattoi olla haastava uusimmille käyttäjille. Oikean vastauksen tiesi kuitenkin 70% vastanneista.

6. Minä vuonna Ilotulite.netin joukkue osallistui Forssan harrastajailotulituksen SM -kisoihin?
Oikea vastaus oli B) 2007. Tapahtumaa koskeva foorumiketju löytyi foorumilta hakemalla tai googlettamalla (esimerkiksi "ilotulite.net joukkue forssa"). Joukkue osallistui kilpailuun puolivahingossa toisen joukkueen peruutuksen seurauksena vuonna 2007. Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös sivuston pienimuotoinen miitti. Ilotulite.netin käyttäjiä oli vieraillut Forssan kisoissa jo 2006, ja 2008 osallistuttiin tapahtumaan ilman omaa joukkuetta. Kysymys oli varsin helppo oikealla hakusanalla haettaessa, mutta osoittautui haastavaksi - oikean vastauksen löysi 40% vastanneista.

7. Mikä oli Ilotulite.netin joukkueen sijoitus näissä kisoissa?
Oikea vastaus oli D) Viimeinen. Vastaus löytyi esimerkiksi Forssan SM-kilpailua käsittelevän foorumiketjun (hakemalla foorumilta tai googlettamalla esimerkiksi "harrasteilotulittamisen SM 2007") toiselta sivulta tulosluettelosta tai Dadinin raportista. Ilotulite.netin joukkue joutui peruutuksen myötä osallistumaan kilpailuun viikon varoitusajalla, ja ampujat saivat ammuntasuunnitelmat käteen joitakin tunteja ennen tapahtuman alkua. Odotetun epätasainen suoritus toi joukkueelle viimeisen sijan. Tämänkään kysymyksen ei pitänyt olla erityisen hankala, mutta jostakin syystä oikean vastauksen löysi vain 10% osallistujista.

8. Mikä oli Odotuskeskustelun nimi alun perin?
Oikea vastaus oli A) Kohta koittaa! Vastaus löytyi hakemalla Odotuskeskustelu foorumilta tai Googlen avulla. Aiheen ensimmäisellä sivulla muiden kuin aloitusviestin otsikkona näkyy "Vs: Kohta koittaa!", mikä viittaa aiheen aluperäiseen nimeen. Moderointi vaihtoi myöhemmin aiheen nimeksi "Odotuskeskustelu", ja samalla aihe pyhitettiin yleistä uuden vuoden odotusta käsitteleville viesteille. Kysymys oli suhteellisen haastava, mutta oikean vastauksen tiesi 40% vastanneista.

9. Kuka on Ilotulite.netin tuorein moderaattori?
Oikea vastaus oli C) kikk. Totuuden sai selville esimerkiksi tarkastelemalla moderaattoreiden viestihistoriaa, mutta myös tämä aihe saattoi paljastaa vastauksen. Kikk liittyi Ilotulite.netin moderointitiimiin vuonna 2009. Kysymys saattoi osoittautua hankalaksi, mutta oikean vastauksen löysi 60% vastaajista.

10. Mikä on Ilotulite.netin IRC-kanavan kävijäennätys?
Oikea vastaus oli C) 217. Vastaus löytyi helposti Chat-sivulla listatuista kanavan tilastoista. Ennätys saavutettiin Rakettitukun kyselytunnin yhteydessä vuonna 2008. Kysymys oli helppo, mutta oikean vastauksen löysi vain 60% vastaajista.

11. Mikä on foorumin vanhin säilynyt aihe?
Oikea vastaus oli B) Polaris-arvostelu. Vastaus löytyi helpoiten kopioimalla minkä tahansa aiheen osoite, esimerkiksi http://www.ilotulite.net/index.php?topic=13655.0 ja vaihtamalla aiheen numeroita ykkösestä lähtien. Vanhin aihe löytyi numerolla 2, ja kyseessä on Polaris-arvostelu, joka on kirjoitettu 7.11.2005. Tekniikka vaati oivaltamista, mutta oikean vastauksen sai 30% vastaajista.

12. Kuka on tällä hetkellä viettänyt eniten aikaa kirjautuneena sivustolle?
Oikea vastaus oli A) Dadin. Vastaus löytyi helposti suoraan keskustelualueen tilastoista. Dadin on viihtynyt sivustolla ylläpitäjän roolissa tällä hetkellä reilut 100 päivää kirjautuneena sisälle. Kysymys oli perustasoa ja oikein vastasi 50% vastanneista.

13. Kenellä oli tiettävästi foorumin suurin ilotulitebudjetti vuonna 2006?
Oikea vastaus oli B) Van_Helsingillä. Vastaus löytyi vertaamalla Vuoden 2006 kuvaketjuja ja toteamalla, että suurin budjetti löytyy Van_Helsingiltä kunnioitettavalla 640 euron paketilla. Vastauksen löytäminen vaati hieman vaivaa, mutta kysymykseen vastasi oikein 60% osallistujista.

14. Kuinka monta uniikkia kävijää Ilotulite.netissä oli parhaimmillaan viikossa vuosina 2009-2010?
Oikea vastaus oli C) 30 800. Vastaukselle antoi suuntaa mediakortissa oleva arvio, mutta lopullinen totuus selvisi klikkaamalla mediakortin tilastolinkkiä ja hakemalla tilastot aikaväliltä 2009-2010. Piikki löytyy viikolta 53/2009, jolloin sivustolla vieraili 30 849 uniikkia kävijää. Kysymys saattoi osoittautua hankalaksi, ja oikean vastauksen löysikin vain 20% osallistuneista.

15. Minkä tapahtuman yhteydessä Ilotulite.netin keskustelualueen tuorein eniten käyttäjiä paikalla -ennätys saavutettiin?
Oikea vastaus oli C) Venetsialaiset 2010. Vastaus löytyi foorumin etusivulta kesustelualueen tilastojen kohdasta "eniten paikalla koskaan". Päivämäärä 28.8.2010 piti osata yhdistää venetsialaisviikonloppuun. Tuolloin sivustolla oli paikalla samaan aikaan 680 käyttäjää. Kysymyksen ei pitänyt olla erityisen hankala, mutta vastauksen löysi vain 20% vastanneista.

Kilpailun voittajat

Kilpailun voittajat on arvottu kahdeksasta kaikkiin kysymyksiin oikein vastanneesta. Lahjakorttipalkintojen voittajiksi selviytyivät seuraavat osallistujat:

1. Arzga, 50 euroa Rakettikeiulle ja 50 euroa Rakettitukulle
2. Vinska, 50 euroa Rakettikeiulle ja 20 euroa S-Ryhmään
3. Legacy, 50 euroa Rakettikeiulle

Lisäksi lohdutuspalkintona lähtee Ilotulite.net-kangasmerkki nimimerkeille Lancer ja hassu_orava. Kaikille voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kiitos osallistumisestanne ja onnittelut voittajille! Kiitämme myös yhteistyökumppaneitamme juhlakilpailumme tukemisesta.
Dadin *
Ylläpitäjä
Info
0
Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « : 16.12.2010 22:39:39 »

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
"Iso paha admin"
Viestejä: 1133
Käyttäjien äänet: +349
tallennettu
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Lappu
Käyttäjä Since 2008
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #1 : 18.12.2010 09:45:05 »

 • WWW
 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 2119
Käyttäjien äänet: +695
tallennettu
Onnittelut voittajille! Itsellä taisi mennä 1 väärin, tuo kysymys 14. No, paremmat voittivat.
tailsthefox
Käyttäjä Nuori kettu
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #2 : 18.12.2010 09:52:39 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"~ Eräilvus"
Viestejä: 584
Käyttäjien äänet: -35
Ikä: 26
tallennettu
Onnea voittajille myös tältä suunnalta! :)
Kokki kolmonen joka harrastaa kalastusta ja kokkailua, kannattaa lukkoa ja ilvestä jääkiekossa.
Thunder-94
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #3 : 18.12.2010 10:37:29 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Amispop never stop!"
Viestejä: 1381
Käyttäjien äänet: +34
Ikä: 26
tallennettu
Itselläni saattoi mennä kysymys 14 myös väärin. Ehkä myös joku muu...

Anyway... Onnittelut voittajille vaan täältäkin! =)
Romanian music! <3
Cranding
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #4 : 18.12.2010 10:40:00 »

 • Poissa Poissa
"Ilmapommien suuri ystävä :)"
Viestejä: 966
Käyttäjien äänet: -5
Ikä: 24
tallennettu
Todella paljon onnea kaikille voittajille! Olisi ollut kiva itsekkin voittaa.
Ilmapommien suuri ystävä :)
Vippe
Käyttäjä Ääni on voimaa
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #5 : 18.12.2010 10:59:07 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 2034
Käyttäjien äänet: +233
Ikä: 24
tallennettu
Onnittelut täältäkin voittajille! Kyllähän se taisi täälläkin mennä väärin tuo kysymys 14 ainakin. Olisihan se ollut mukava lisä omaan budjettiin tuo 50 euroakin, mutta kylläpä nuo voittajat ovat voittonsa ansainneet!
.
Cafi
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #6 : 18.12.2010 11:04:39 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1115
Käyttäjien äänet: +31
tallennettu
Hehe, yllättävän monta sieltä meni väärin, noh onnittelut kuitenkin voittajille.
Every man has to go through hell to reach his paradise.
Kkimi_
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #7 : 18.12.2010 11:10:10 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 811
Käyttäjien äänet: +410
Ikä: 23
tallennettu
WasabiCake
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #8 : 18.12.2010 11:42:09 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Toiset pitävät ikkunoilla kukkia, minä tulitteita."
Viestejä: 1510
Käyttäjien äänet: +27
tallennettu
Onnittelut voittajille! En mä muista mitkä meni väärin ja mitkä oikein, mutta ei ainakaan kaikki oikein eikä kaikki väärin :D
Toiset pitävät ikkunoilla kukkia, minä tulitteita.
****
http://www.ilotulite.net/index.php?topic=16193.0 !!Kommentoi!!
magnumi
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #9 : 18.12.2010 11:49:55 »

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1500
Käyttäjien äänet: +7
Ikä: 21
tallennettu
Onnittelut voittajille! Itse en edes muistanut ottaa osaa  tähän kisaan. :D
Näi o
tundra
Käyttäjä Korpisoturi
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #10 : 18.12.2010 11:58:00 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Välillä on hyvä vetää vauhdilla mettään..."
Viestejä: 3693
Käyttäjien äänet: +488
Ikä: 44
tallennettu
Onnea kaikille voittajille tasapuolisesti. May the force be with you!
http://www.youtube.com/watch?v=0ljW0Huj-Fs "Ai työ perkeleet ette tiiä mikä teitä oottaa..Koht sie saat nähä miten herra kutsuu omiaan"
jimpsu^
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #11 : 18.12.2010 16:15:55 »

 • mies
 • Poissa Poissa
"Kohta paukkuu!"
Viestejä: 933
Käyttäjien äänet: -14
Ikä: 25
tallennettu
Onnittelut voittajille! Muutama kysymys taisi mennä väärin. :D Vastaukset oli kyllä aika helposti löydettävissä pienen vaivan ja etsimisen jälkeen.
"Eka oltiin andren autossa josta päädyttiin kimin kellariin"
Eepii
Käyttäjä
Info
0
Vs: Ilotulite.netin tietokilpailu on ratkennut « Vastaus #12 : 18.12.2010 20:13:34 »

 • Poissa Poissa
Viestejä: 10
Käyttäjien äänet: 0
tallennettu
Onnea vaan!! Itsellä meni 2 väärin. Tuli vähän kiire, kun havahduin tuohon kilpailuun hieman myöhässä...
Sivuja: [1]   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...