Pitäisikö ilotulitteiden turvallisesta käytöstä valistaa enemmän? | Ilotulite.org


Pitäisikö ilotulitteiden turvallisesta käytöstä valistaa enemmän?

Pitäisikö ilotulitteiden turvallisesta käytöstä valistaa enemmän?
Kyllä- 88 (19.1%)
Ei- 54 (11.7%)
Äänestäjiä yhteensä: 137
Sivuja: 1 [2]  Kaikki   Siirry alas
Vippe
Käyttäjä Ääni on voimaa
Info
0

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 2034
Käyttäjien äänet: +233
Ikä: 24
tallennettu
Ei mielestäni samanlaista valistusta kuin nyt, eli paketissa/pussissa on ohjeet jne. vaan juurikin sellaista, joka oikeasti herättäisi ihmiset siihen, mitä vaaroja on olemassa. Kukaan ei varmaan kuuntele jos televisiosta tulee "käytä suojalaseja" jne...... Vähän kuin mainostaminen, saadaanhan nekin puremaan ihmisiin kuin häkä, niin miksei tätäkin asiaa?
.
Kaboom
Käyttäjä
Info
0

 • Poissa Poissa
Viestejä: 47
Käyttäjien äänet: +37
tallennettu
No aika turhaa se valistus olisi. Kun on idiootteja jotka päättävät ruveta leikkimään ilotulitteilla niin ei siinä kauheasti enää valistukset auta. Olisihan se ihan mukavaa jos toimisi, mutta joihinkin jääräpäihin ei uppoa se mitenkään.
Kreptox
Käyttäjä
Info
0

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 1254
Käyttäjien äänet: +214
Ikä: 27
tallennettu
Eipä noitten pelottelukuvien näyttäminen auttais asiaa yhtään, näytetäähän tupakan tervaamien keuhkojenkin kuvia eikä niistä kukaan piittaa

 • Poissa Poissa
"''Ei se ole se koko, vaan miten sitä käyttää''"
Viestejä: 149
Käyttäjien äänet: -3
tallennettu
Kyllä. Pidin äikän tunnilla puheenkin ilotulitteiden vaaroista. Taisi ainakin johonkuhun vaikuttaa. Shokki kuvat ja raha summien kertominen auttaa.
Eipä noitten pelottelukuvien näyttäminen auttais asiaa yhtään, näytetäähän tupakan tervaamien keuhkojenkin kuvia eikä niistä kukaan piittaa
Kyllä se hieman auttaa, aina löytyy joku joka ottaa oppia. Mutta vastapainoksi on niitäkin, joita ei kiinnosta, vaan innostaa.
Ostaako vai eikö ostaa raketteja? Siinä ei ole pulmaa.
Osmaani
Käyttäjä
Info
0

 • mies
 • Poissa Poissa
"FinductionProduction"
Viestejä: 167
Käyttäjien äänet: +20
Ikä: 30
tallennettu
Olen hyvin pitkälti samaa mieltä siitä, että väärinkäytöt eivät merkittävästi vähenisi laajemmalla valistuksella. Silti minun täytyy tuoda pari pointteria esille. Valistus ei ole koskaan pahasta, vaikka kuten Kimnice sanoi osa vain innostuu testailemaan asioita, mutta kuitenkin, jos edes muutama ymmärtävät miksi ei pidä tehdä tätä ja tuota niin valistus ei ole mennyt hukkaan ja nämä 'valaistuneet' voivat myös kertoa tätä tietoa eteenpäin.
Toinen seikka valistuksen lisäyksessä olisi ihan puhdas PR. Uutisissa on viime vuosina pyörinyt vain negatiivista kommenttia ilotulitteista ja yleisölle on jäänyt karvas maku siitä. Huumeiden kanssa yleisölle on saatu kuva, että asialle yritetään tehdä jotain kaikkien suurten julisteiden ja mahtavien kamppanioiden avulla. Ilotulitteille voitaisiin saada jonkinlaisella valistusohjelmalla vähän samanlainen kuva aikaan. Jos saadaan sellainen kuva luotua massoille, että asiaa ei sivuuteta vaan sitä eritetään korjata niin se parantaisi ilotulitteiden asemia huomattavasti. Tällainen kamppania on tietysti aika utopistista; kenelläkään ei todennäköisesti ole rahaa ja halua yhdessä luoda sellaista.

Saatan olla liian positiivinen näillä ajatuksilla, mutta hyvä PR tekee todellakin ihmeitä ;)

 
Et tiedä tarvitsevasi sitä ennen kuin me keksimme sen! ©FiductionProduction

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 26
Käyttäjien äänet: 0
Ikä: 24
tallennettu
Kyllähän tuota valistusta voisi lisätä,mutta en usko että toi auttaisi mitään sillä ainahan noita valopäitä löytyy.
J.P
Käyttäjä
Info
0

 • Poissa Poissa
Viestejä: 526
Käyttäjien äänet: +12
tallennettu
Joo, pitäisi valista ihmisiä, että miten ammutaan keppiraketteja ja patoja asiallisesti niin olisi satasen takki vielä ehjä.
Kkimi_
Käyttäjä
Info
0

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 811
Käyttäjien äänet: +410
Ikä: 24
tallennettu
Ajatelkaa kui _VÄHÄN_ tulitteit myytäis jos ei alle 18v ostais pommei. Tuskin kummiskaa kukaa 30v ostaa samanverran rakettei ku joku alle 18v. Ja muutenki cafi sanoki jo, et yleensä kaikil päihtyneil tapahtuu nää onnettomuudet. Joten jos juot, et ammu.
spege
Käyttäjä Oman elämänsä sankari- kulunut nahka
Info
0

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 664
Käyttäjien äänet: +462
tallennettu
Ihmisille pitäisi valistaa että ei pitäisi ampua raketteja jos ei osaa yhtään ampua niitä, ja muutenkin tuota ampumispaikkojen valinnasta voisi neuvoa. Joku ampui tuossa lähellä juuri raketteja kaikki meni puihin ja kimposivat maahan.
Nauti elämästä täysin rinnoin, pienistäkin asioista iloitse kunnolla. Taistelutahtoinen ilotulitteiden ystävä. Jos osaisin lentää niin olisin iloinen, mutta kyllä tämä matelukin on mukavaa.

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 281
Käyttäjien äänet: +60
Ikä: 28
tallennettu
Uskon että lähes kaikki ketkä ilotulitteita käyttävät tietävät miten niitä käytetään, ja millaisesta käytöstä voi koitua ongelmia. Ja jos nyt ajattelee näitä sattuneita onnettomuuksia, niin suurimmassa osassa on selvästikkin sählätty eikä juurikaan tule vastaan semmoisia tapauksia että olisi tullut vahinkoa sen takia että käyttäjä ei oikeasti tietäisi miten tulitteita kuuluu turvallisesti käyttää.

Niin kuin jo edelle mainittiinkin, niin jonkin näköisiä kuvia tms. tapahtuneista vahingoista voitaisiin näyttää netissä tai telkkarissa - se voisi herättää ihmiset, toisin kuin pienet tekstit ilotulitteiden kyljessä.

 • mies
 • Poissa Poissa
Viestejä: 3
Käyttäjien äänet: 0
Ikä: 26
tallennettu
mun mielestä ei tartte hirveästi  niitä tulitteita turvallistaa jos nämä jotku ihmiset osaavat niitä ampua ja jos leikkii tulitteilla niinku jotku tekevät :D niin leikkikää jossain autiolla paikalla missä ei ole vittu valittavia koiria tai mummoja tai jotain ihmisiä kerta itekki ammun autiolla paikalla niin kellään ei ole mitään valittamista eikös se näin mene ? ja kun vielä noudattaa ohjeita :) eikä anna ala ikäste ampua :) no sillo saa jos vanhempi valvoo :)
Moderointi: Noudatetaan niitä sääntöjä kuitenkin ja jatkossa myös kielioppia, eikös juu?
« Viimeksi muokattu: 22.08.2011 17:18:37 (WeeTos) »
Sivuja: 1 [2]  Kaikki   Siirry ylös
Rekisteröityneenä käyttäjänä voit osallistua keskusteluun. Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy!


 
Ilotulite.org jatkaa suomalaisen ilotuliteyhteisön perinnettä. Lue lisää...

Hae sivustolta


Tarkempi haku...